След зрелищна гонка ГДБОП неутрализира група за рекет в Плевен

OFFNews 25 април 2017 в 12:26 34926 4

ГДБОП неутрализира група за рекет в Плевен

ГДБОП неутрализира група за рекет в Плевен. Операцията е реализирана под прякото ръководство на Специализираната прокуратура.

Подробности по разследването оповестиха директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Петима мъже, участници в организираната престъпна група, са привлечени към наказателна отговорност.

Засега се знае, че задържаните са били емблематични фигури за Плевен. В ареста са попаднали петима. Сред тях е и Камен Балбузанов - Куката, който е известен в Плевен. 

Обвиненията за групата са за рекет, изнудване, палежи и побой. По всяка вероятност обвинение ще има и за насилствено склоняване на търговски обекти да приемат частна охрана на своя територия.

Няма да позволим да има феодални владения, да се нарушава закона, без да има последствия, не сме 1992 г., държавата е на мястото си и тези хора ще усетят нейната наказателна репресия, коментира началникът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Тези хора си бяха повярвали, че никой не може да ги пипне и затова не ползвахме местни сили. Така всички бяха изненадани, че ги "намираме по леглата". Двама се опитаха да избягат, сред които и Балбузанов, след преследването се стигна дори до поражения на полицейски коли, каза Спиридонов.

В една от колите на задържаните е имало нотариални актове за дарение на земя и много пари.

Редицата скъпи автомобили на групата се водели на името на жена, която живее в Германия, където върви разследване за пране на пари срещу нея.

Ивайло Спиридонов заяви, че нарушителите си повярвали, че никой не може да ги пипне. Всички бяха изненадани, че ги намираме по леглата, изтъкна той. Двама се опитали да избягат. При акцията са пострадали автомобили на ГДБОП.

Имало е преследване на бегълците, но в крайна сметка антимафиотите са ги неутрализирали. Единият беглец е блъснал кола на ГДБОП със 100 км в час или както го обявиха от спецпрокуратурата: "било е истинско офроуд рали".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12165

4

meta11

26.04 2017 в 10:36

"Не сме 1992 г." ...
Вярно не сме, а досега какво правихте ?!?

12182

1

sawall

25.04 2017 в 13:32

Супер! Кога излизат под гаранция? Колко вече имат проблеми със сърцето?