След катастрофата на 'Тракия': 11-годишно в тежко състояние, мъж с ампутиран крак

Основните версии за инцидента са грешка на водача или техническа неизправност на автобуса, шофьорът на автобуса е задържан

OFFNews 15 август 2022 в 07:34 4300 2

Катастрофа

Снимка BG VOICE

9 деца и двама възрастни остават в болницата в Стара Загора след катастрофата на магистрала "Тракия" със сръбски автобус

Девет деца и двама възрастни от сръбския автобус, който катастрофира снощи на АМ "Тракия" остават в Университетската болница в Стара Загора.
11-годишно момче е в реанимацията, мъж е с ампутиран крак. 

44 деца и възрастни са прегледани в спешния център. Повечето от тях са с охлузвания, има със счупени ръце, крака и тазове“, каза хирургът Веселин Иванов от  УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” по бТВ. 

Грешка на водача или техническа неизправност на автобуса са двете основни версии за катастрофата на магистрала "Тракия", заяви старши инспектор Димитър Димитров от сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР-Стара Загора. Шофьорът на автобуса е задържан. Той не е пострадал. Образувано е досъдебно производство.

Снощи на мястото на инцидента пристигнаха и главният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов, който е и директор на Националната следствена служба, която ще разследва катастрофата. 

По думите на здравния министър д-р Асен Меджидиев още едно дете е настанено в интензивно отделение за наблюдение. „Останалите деца са в сравнително добро състояние и са контактни. Те са на възраст между 9 и 15 години. Повечето са с разкъсно-контузни рани”, съобщи още той. 

Двете деца в по-тежко състояние ще бъдат транспортирани в болници в София.

В Стара Загора пристигна и сръбският министър на здравеопазването Златибор Лончар. 

Късно снощи автобусът беше изтеглен от мястото на инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

16.08 2022 в 00:38

Нещото, вземи си речник първо.

Като се научиш да пишеш, може да зачетеш и какви са функциите на различните администрации в българската държава.

900

1

нещото

15.08 2022 в 22:32

Къде е ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА ??? която харчи бюджет от 4 млн. и 200 хил.лева. Скрили са се като мишки и не се появяват по медиите да направят коментари по нито едно от тежките пътни инциденти. Явно дейноста и е чисто теоритична и НЯМА ОТНОШЕНИЯ ИЛИ КОМЕНТАРИ ПО ТЕЖКИТЕ ПЪТНИ ИНЦИДЕНТИ В СТАНАТА ОТ КОИТО ОБЩЕСТВОТО ИМА НУЖДА !!!!!!