Силният вятър спря влакове

OFFNews 28 март 2023 в 09:35 1661 0

Вятър

Снимка БГНЕС/архив

Силен вятър в цялата страна

Пътническите влакове Карлово – Пловдив и Пловдив – Панагюрище престояват на гара Филипово заради провиснали и паднали клони върху железния път. Има нарушения в графика на движение на влаковете. 

Актуална информация за движението на влаковете тук Аварийни екипи на НКЖИ работят по отстраняване на повредите по контактната мрежа.

Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община са реагирали на седем сигнала за паднали клони и дървета, съобщи директорът на аварийните екипи Красимир Димитров. По-рано от летище София съобщиха за БТА, че към момента няма отклонения в полетните разписания на летище София.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за днес в София и още 19 области е обявен жълт предупредителен код за силен вятър. Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 90 км/ч. В останалите осем области на страната е в сила оранжев код.

Скоростта на вятъра в Сливен надвишава 80 км/ч, съобщиха от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Сред пораженията от вятъра са прекършени клони, паднало дърво, разкъсани билбордове и увредена предизборна шатра. Има повреди по проводите на кабелни оператори. Собствениците са информирани и се предприемат мерки.

Има единични сигнали за прекъсване на електричеството. Екипи от Общината и дружествата работят по подадените сигнали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !