Сигнал: Шофьор на тролей в София си цъка игри на телефона

OFFNews 09 ноември 2023 в 08:18 2387 2

Снимка Стопкадър Нова телевизия

Сигнал за шофьор на тролей в София, който вместо да внимава в пътната обстановка, си цъка и играе игра на мобилния си телефон, съобщи Нова телевизия. 

Случката се разиграва в събота. Видеото е заснето от Елена Леонитиева в района на столичната болница "Св. Иван Рилски", след като забелязала, че шофьорът не следи пътя. Леонитиева веднага е подала сигнал до Центъра за градска мобилност, но до този момент реакция няма.

Тя разказа, че се качила в тролея от „Борово”. Забелязала обаче, че шофьорът не внимава на пътя. Когато тръгнала да слиза, успяла да го заснеме как си играе на игра. Успяла да заснеме и номера на превозното средство и подала сигнал. Направила го и писмено.

"Сигналът стигна до нас. Законният срок за отговор е 2 седмици. Получихме го вчера вечерта, днес ще го разгледаме, ще установим шофьора, ще вземем писмени обяснения и ще го санкционираме”, уточни Иво Василев от Столичния електротранспорт.

За първо такова нарушение глобата е 22 лева, следват санкции - забележка, предупреждение за уволнение и уволнение, стана ясно от думите му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

09.11 2023 в 12:41

Е ми детенце е човека, играе си, дайте му и биберонче, айде (ジ)

870

1

Constanza

09.11 2023 в 09:51

Когато някой извърши престъпление, му давате името с инициално който е подал сигнал, го споменавате с двете имена. Не е хубаво това.
 
X

Да помогнем на украинските деца!