Ще се изясни кой е допуснал кабелът убиец в София, малко хора имат достъп до шахтите

Трябва да се търси наказателна отговорност за загиналото момче, заяви адвокат Димитър Марковски

OFFNews 16 февруари 2021 в 08:15 4132 0

Подобно престъпление не се доказва не лесно, това е изключително трудно. Незавсимо, че институциите си прехвърлят топката, отговорни във всички случаи има и ще се изясни кой е допуснал кабелът-убиец да стои в тази шахта. 

Това коментира адвокат Димитър Марковски по повод фаталния инцидент, при който момче загина след токов удар в центъра на София, по БНТ.

Преминаването на този проводник е свързано с редица законови и нормативни актове. Няма как този кабел ей така, отникъде да стои в тази шахта, смята адвокат Марковски. Той обясни, че е неограничен кръгът и броят на лицата, от които може да се търси отговорност. 

Малко хора имат достъп до тези шахти с проводници, в края на краищата, тези съоръжения са част от електропреносната мрежа в града ни, която е част от мрежата на енергодружество. В хода на досъдебното производство ще се изясни кой е виновен, каза още юристът. 

Роднините трябва да получат справедливост, трябва да се търси наказателна отговорност. Недопустимо е в 21 век в центъра на София да загиват деца заради шахта под напрежение, категоричен е адвокатът. 

За такова престъпление може да се получи ефективно наказание в размер на 4-5-6 години, допълни Марковски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!