Шофьори ужилени със стотици левове от терминалите за е-винетки, готвят протест

OFFNews 07 март 2019 в 10:15 5330 1

Втори месец десетки жители от Пазарджик не могат да си върнат парите от тол управлението, след като са платили, но не са получили електронни винетки, съобщава БНР.

Потърпевшите са платили на терминалите на бензиностанциите, които отчели неизвършена транзакция. Впоследствие разбират, че при всеки опит да получат винетка системата е теглила пари от разплащателните им сметки.

БНР описва случай със семейство, което на 1-ви януари направило три опита да купи електронна винетка от терминал. От разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева, но не им е била издадена винетка. От Агенцията "Пътна инфраструктура" ги препратили към Националното тол управление, но връзката там е била само чрез имейл, който им препращал готови отговори.

“Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и IBAN. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един“, коментират потърпевшите - семейство Ненови.

Готви се протестна подписка от хора, попаднали в неприятната ситуация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови