Шефът на НДК за един ден манипулира, съобщенията не са мои, твърди набеден служител

ОFFNews 28 юни 2017 в 15:54 11261 1

Снимка Иван Беров / Facebook

Иван Беров, ръководител на сектор Електрозахранване на НДК

Иван Беров, ръководител на сектор Електрозахранване на НДК, чиито скандални съобщения бяха публикувани от директора на НДК за един ден - Борислав Велков, във връзка с обществената поръчка за ремонта на НДК, обяви публично позицията си по случая.

Той твърди, че разпространената кореспонденция не е негова и че съобщенията "категорично" не са негово дело. В позицията му от две изречения заявява, че съобщенията не са изпратени от неговия телефон. 

"Нямам друго обяснение, освен че става дума за манипулация", твърди Беров в официално изпратената от пресцентъра на НДК позиция. 

По-рано днес шефът на НДК за един ден Борислав Велков пусна във фейсбук скандални съобщения, свързани с обществената поръчка за ремонта на НДК. Велков прави разкритията си като председател на Съвета на директорите на НДК. Той бе избран от министър Лиляна Павлова да заеме мястото на изпълнителния директор Мирослав Боршош, но Борисов върна титуляра на поста.

Той публикува и няколко лични съобщения от Беров за указанията за нагласяване на обществената поръчка.

Както става ясно и от съобщенията "Галчев инженеринг" е определена от комисията за изпълнител на обществената поръчка за реконструкцията на НДК – Конгресен център миналата година. Компанията предложи цена 16 549998 лв без ДДС, която е по-висока от предварително обявената стойност – 13,9 млн. лева без ДДС. Другата спомената в sms-ите Главболгарстрой е класирана на пето място.

Общо 6 оферти бяха подадени за реконструкция на сградата на НДК, по повод председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Окончателното класиране бе: "Галчев Инженеринг" – 75,51 т., Консорциум "Евро НДК", включващо Планекс, "Евробау инженеринг" и архитектурна фирма "Вамос" – 71,72 т.,Обединение" КИД ПЛЮС – М-Синтез", съставено от "КИД плюс", Видин и архитектурна кампания "М-Синтез" - 63,49 т., ДЗЗД "Еврострой", с участници в него "Водстрой 98" и "Ателие Серафимов Архитекти" – 58,37 т., "Главболгарстрой", 52,77 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови