Сградата на Столичната община ще бъде осветена с цветовете на украинското знаме

OFFNews 24 февруари 2024 в 13:03 1142 1

градинка
Градинката пред паметника на Тарас Шевченко.

По повод втората годишнина от началото на войната в Украйна днес 24-ти февруари сградата на Столичната община ще бъде осветена в 18:30 ч.в цветовете на украинското знаме, съобщиха местните власти в София.

"Изразяваме своята солидарност с Украйна и нейния народ и се прекланяме пред невинните жертви на войната", каза кметът на столицата Васил Терзиев.

Столичната община обнови с пролетни цветя алеята при паметника на известния украински писател и художник Тарас Шевченко в градини „Възраждане".

В общинския център за съвременно изкуство „Топлоцентрала" са открити две изложби, посветени на събитията в Украйна. Това са „Помагащият човек" - документално-визуални, аудио разкази върху първите дни на войната през очите на помагащите хора.

Другата експозиция, която може да се види в „Топлоцентрала" събира в едно 6 артисти от България, Хърватия и Украйна, обединени в мисията да покажат силата и надеждата на хората, които живеят в Украйна, тези, които са отвъд новините. WE SEE UKRAINE е реализирана едновременно на три места: Топлоцентрала, КО-ОП, контейнер VOX POPULI между 20-ти февруари и 7-и март. В Топлоцентрала ще могат да се видят творбите на: Ирина Ворона - Украйна, Игор Грубич – Хърватия и Олга Филончук- Украйна/Германия.

Кметът Терзиев изпрати писмо до министъра на културата да бъде осветена и сградата на НДК с цветовете на украинското знаме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

625

1

1215

24.02 2024 в 17:02

А меченца обути в гащички на жълти и сини раета няма ли да подредят?? 100 БТР-а чакат !Чакат да пуснат корени и системи С300.