СЕМ съставил 11 акта на тв "Алфа", Сидеров отказва да ги получи

Лилия Христова 09 януари 2014 в 14:44 1937 6

СЕМ съставил 11 акта на телевизия
СЕМ съставил 11 акта на телевизия "Алфа", Сидеров отказва да ги получи

СЕМ е съставил 11 акта за различни нарушения на телевизията на патрия "Атака" - "Алфа" само за последните 6 месеца, но нито един не е стигнал до юридическия собственик Волен Сидеров.

Това съобщи членът на съвета Мария Стоянова, цитирана от агенция "Фокус".

Друг подобен случай не сме имали в практиката си, допълва Стоянова.

По нейни думи за последните месеци СЕМ се е самосезирал за проблемни казуси като например отношението към бежанците.
На медията е бил съставен и акт заради предаването на кадри, застрашаващи развитието на деца, както и други 5 акта за непредоставен отчет за дейността пред СЕМ. Това е и причината от Съвета за електронни медии да предложат законодателни промени, свързвани с връчването на наказателните постановления.
„Проблемът, с който се сблъскваме, е в невъзможността нашите експерти да връчат актове на Волен Сидеров, който е лидер на ПП „Атака” и юридическото лице, което стои зад телевизия „Алфа”. Обратните разписки се връщат и на тях пише, че лицето отказва да получи актовете. Просто се крие от нашите експерти. Това мен адски много ме притеснява. Неведнъж съм поставяла въпроса на заседание на съвета за това, че ние, от една страна, губим от това, че не можем ефективно да вършим своята дейност до край, защото не е въпросът само в съставянето. Губим и събираемост на средства от тези актове. Не на последно място, подобни актове имат в крайна сметка възпитателно значение, тъй като след като е констатирано нарушение, актът указва това, както и как да се коригира то”, коментира Мария Стоянова.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!