Съпругът на починалата лекарка в Сливен също е с коронавирус, както и родителите му

OFFNews 03 май 2020 в 09:43 3694 0

Д-р Илияна Иванова

Съпругът на починалата лекарка в Сливен също е с положителен резултат за коронавирус. Първият му тест е дал отрицателен резултат, съобщи bTV.

Мъжът е под домашна карантина. Неговите родители също са дали положителни проби за коронавирусна инфекция. Те са настанени във Военната болница в града и са в добро състояние.

Снощи колегите на починалата 43-годишна лекарка я изпратиха с мълчаливо бдение и аплодисменти.

Д-р Илияна Иванова е работила в инфекциозното отделение в болницата в Сливен над 10 години. Завършила е педиатрия и е смятана за един от най-добрите педиатри в града. В последните няколко години тя и съпругът ѝ работят в инфекциозното отделение.

През последните 10 дни тя не е била на работа, защото се почувствала зле. Останала е вкъщи под домашна карантина. Лекарска помощ е потърсила в четвъртък, когато ѝ е направен първият тест за коронавирус, който се оказал положителен, добавя bTV. Веднага е била хоспитализирана заради тежкото си състояние. Била е в реанимацията на сливенската болница.

На обяд д-р Илияна Иванова ще бъде погребана, а преди това колегите ѝ отново ще се съберат пред болницата, за да я изпратят в последния й път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови