Само 21 процента от българите са съгласни детето им да има връзка с чернокож партньор (карти)

OFFNews 14 февруари 2018 в 09:33 18247 27

България е абсолютният шампион по расистки настроения в рамките на ЕС, ако гледаме тази карта направена на база данните на европейско изследване "Дискриминацията в ЕС".

Докато средно в ЕС 64 процента от хората нямат нищо против синовете или дъщерите им да имат връзка с чернокож партньор, то у нас процентът е едва 21 на сто.

Това ни нарежда на последно място в допитването като държавата с най-силни расистки предразсъдъци.

Резултатите варират в широки граници. В Швеция 89 процента от хората нямат нищо против детето им да има връзка с младеж или момиче с шоколадов цвят на кожата. Същото дажи за 85% от гражданите на Великото Херцогство Люксембург, за 83 процента от холандците, 82 процента от датчаните и 81 процента от британците.

На противоположния полюс освен нас са Чехия и Словакия. Там процентът на одобряващите подобна връзка е 23 на сто.

Според данните голямото мнозинство от българите не одобряват и детето им да има връзка с азиатец/азиатка и мюсюлманин/мюсюлманка. Процентите на одобрение са съответно 27 на сто и 32 на сто.

За сметка на това обаче хората у нас са сред позитивно настроените европейци по отношение на евреите. Близо 60 на сто нямат нищо против детето им да има приятел/приятелка с корени от Обетованата земя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

27

SC

14.02 2018 в 22:55

Логично. Хората се плашат от онова, което не познават и често с основание. Това, че има свестни чернокожи, не променя факта, че болшинството такива, които нахлуват в Европа, са нецивилизована палач. Дори често се случва така, че именно читавите биват експулсирани обратно, защото не са пожелали да нарушат законите и да се укрият, докато им разглеждат молбите.
Ама, естествено, някой трябва да думка по „толерантния“ тъпан, за да ни нарочи за расисти!

77927

24

El Commandante

14.02 2018 в 14:17

Всичко е свързано с родовата памет.
Нормално е ако дъщеря ти иска да се ожени за турчин, ти да идеш на тавана и да почнеш да лъскаш пра-пра-дядовата пушка бойлия..фигуративно.

Също така е нормално ако негър почне да си придава важности на базата на ‘’твойте прадядовци са угнетявали мойте прадядовци и ти си ми длъжен’ то той скоропостижно да си го получи по муцуната,защото нали, има бели хора и бели хора и за всеки негър е важно да разбира при кои бели външно хора маймунджилъците му ше минат и при кои-не.

12021

23

bls

14.02 2018 в 14:14

Абсолютно малоумна статия. По тая логика искам да попитаме всички тия страни имат ли проблем дъщеря им или синът им да имат връзка с българин - ама конкретно българин. На бас, че процентите в полза на "шоколадчетата" ще са много по-високи (т.е одобрението ще е по-високо) отколкото за българина/българката.

77927

21

El Commandante

14.02 2018 в 14:02

И още нещо по темата-опитите на медии, организации и прочее платена гняс да ни обясняват кое кво е, неминуемо ше ударят на камък при нас.
Защо?
Ами елементарно е, ние българите нямаме абсолютно никаква вродена вина по отношение на негрите, нито сме ги избивали, нито сме ги карали с кораби в Америка, нито са ни работели на плантациите, нито нищо.

Такива опити да ни накарат да се чувстваме виновни просто тука не минават, не случайно при нас я има приказката ‘Да седнем като бели хора’ което нали принципно ни изключва от тях и ни дава пълното основание да се обръщаме към афроамериканците с Май нига.

Тъй че много ше ви замоля, такива проучвания да се приемат със здравословна доза сол.

6000

20

TheVigiIante

14.02 2018 в 13:57

IK, това което ми стана ясно, още от първия ти пост е, че си тъпак. Пак ще повторя, щото на хора като теб трябва да им се повтаря и то бавно, затова и интервали ще сложа. А к о н е о д о б р я в а ш ш е р и я т а, з а щ о и с к а ш д а г о п р и е м а м е? На това искам отговор. Освен това - да имитираме нещо, което другите правят за да станем като тях е само едно ниво над пълна липса на мозъчна дейност!

77927

19

El Commandante

14.02 2018 в 13:52

Напълно нормално. У нас тъмнокожите все още са толкова малко, че са абсолютна екзотика за населението.
Със същия успех можех да питат:Искате ли детето ви да има връзка с маймуна?

За мюсюлманите мисля коментара е излишен, там нещта са очевидни.

И не, тва няма ама АБСОЛЮТНО нищо общо с расизма, българите не са расисти, ние сме просто консервативни.