Quantcast

Събарят надстройката на хотел 'Маринела' на подсъдимите Арабаджиеви

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2020 в 16:08 3765 1

Две години след решението на съда обявената за незаконна надстройка на хотел "Маринела" в София, собственост на подсъдимите Ветко и Маринела Арабаджиеви, се събаря. 

Мотивът на магистратите беше, че надстройката е вдигната с разрешително от архитекта на „Лозенец“, а той няма правомощия за строителство от тази категория.

"Ако се върнете назад във времето, ще се начетете на достатъчно реплики като „ще минат между капките“ и „знам поне 10 случая, където нищо не им направиха“. Виждате, че измислените работи са до време, докато има обществена търпимост към тях и докато на спазването на закона се гледа през пръсти. Ето как, когато има политическа воля и когато гражданите са наистина загрижени за добрата градска среда и за архитектурното наследство, тогава и институциите проглеждат и раните върху градската среда, които ни изглеждат необратими, всъщност могат да бъдат излекувани“, написа във „Фейсбук“ районният кмет Константин Павлов.

През 2018 г. хотелът бе запечатан от данъчните, но не стана ясна причината за акцията на НАП.

Ветко и Маринела Арабаджиеви станаха клиенти на прокуратурата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления в размер над 8 000 000 лв. и пране на пари. 

Вчера Върховният касационен съд отмени окончателно възбраните, наложени по искане на антикорупционната комисия на Сотир Цацаров върху недвижими имоти, собственост на "Виктория груп корпорейшън" ЕАД на съпрузите. Става дума за част от обезпечителните мерки за общо 379 444 968 лв., наложени по искане на КПКОНПИ на Арабаджиеви и свързани с тях 9 други дружества

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5288

1

zuljin

30.10 2020 в 17:06

Тия двамата скапаняци трябва и за изкоренените сакури да ги съдят... деа и чалгарската измет!!!