С изложба и концерт отбелязаха 139 години от освобождението на София

OFFNews 20 януари 2017 в 10:05 2252 0

Руският културно-информационен център стана домакин на лекция, посветена на 139-ата годишнина от освобождението на град София. 

Лекцията се проведе на 10 януари и беше изнесена от председателя на Национален съюз "Единение" о.з. полк. доц. инж. Георги Маринов и други членове на Съюза. 

Освен с лекция, годишнината беше отбелязана и с изложба на оръжия и автентични униформи, използвани по време на Руско-турската война.

В честването на годишнината се включиха Руски клуб ''Модико'', Сдружение "Бащино огнище", Българска национална комисия по военна история, актрисата и певица Анастасия Левордашка, певецът Йонко Димитров, Хор "Вокс Орфикус", Владимир Маринов, Александър Миронов, Виктор Трайков, както и фолклорният певец Венцислав Пенев.

Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Своге, бивш областен управител на София-област и депутат от областта Емил Иванов и зам.-кметът на Община Своге Нина Копринджийска.

Поздравителни адреси поднесоха ректорът на "Национален български университет - трета възраст" и председателят на Българската национална комисия по военна история проф. Димитър Минчев. 

Събитието уважиха и много граждани от България, Русия и Европа. 

Честването се проведе с медийната подкрепа на OFFNews. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови