Родителите на битите в Асеновград деца: Нашият протест не е етнически, а граждански

OFFNews 07 юли 2017 в 14:49 3006 3

Родителите на децата, бити от роми в Асеновград, се обърнаха за помощ към Обединени патриоти.

Иван Георгиев и Гергана Георгиева бяха приети от заместник-председателя на парламентарната група на Обединени патриоти Искрен Веселинов в зала „Димитър Пешев" в Народното събрание.

Майката на Майкъл, който е със спукани прешлени от побоя, донесе тетрадки с над 10 хиляди подписа в подкрепа на Клуба по „Кану-Каяк".

Родителите на пострадалите деца заявиха, че няма да отстъпят от исканията си.

Те са категорични, че в Асеновград всички етноси винаги са живели в разбирателство и мир и техният протест не е етнически, а граждански.

Исканията на пострадалите и обществеността са за справедливо и бързо възмездие за всички виновни за побоя над децата и треньорите; подсигуряването на въоръжена охрана на язовир „40-те извора"; хората с тежки криминални присъди да не бъдат освобождавани предсрочно и всички да са равни пред законите на България.

Участниците в срещата са единодушни, че трябва по-сериозно полицейско присъствие в Асеновград и в другите проблемни райони в страната; интеграция на ромите, реално преброяване на пребиваващите в гетата; регулиране на раждаемостта и криминализиране на феномена „деца раждат деца", съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!