"Протестна мрежа" внесе иск срещу три медии

Юлиан Христов Последна промяна на 14 юли 2015 в 15:26 6066 5

1/1
Протестна мрежа внесе иск срещу три медии

Снимка Сергей Антонов

В 13.00 часа днес в Софийски районен съд "Протестна мрежа" внесе искове на обща стойност 25 000 лева срещу три медии.

Искът е за разпространени неверни твърдения, че активисти на "Протестна мрежа" финансират насрочения за днес протест за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и за подкрепа на съдебната реформа.

Държавните такси върху исковите молби на стойност близо 1000 лв. са събрани от дарения между хората, подкрепящи групата, а получените обезщетения ще се ползват за подпомагане на добри каузи.

„Гражданският иск е срещу вестниците „Монитор“ и „Телеграф“ и агенция „Пик“ заради разпространена информация, която е невярна и която внушава, че ние сме получи и респективно сме платили на протестиращи по 50 лв. на човек, за да участват в протеста днес. Като цялата информация, която се изнася е, че парите – 25 хил. лв., които ще ги платим, ще ги получим от военното министерство“, каза пред OFFNews Асен Генов.

Тази вечер "Протестна мрежа" проведе акция, при която с надпис "Оставка" беше осветена фасадата на Съдебната палата в София. 

Преди протеста днес има организиран и контрапротест, който е насочен именно срещу инициативата на "Протестна мрежа". Във вторник София осъмна с плакати, чийто поръчител остава неизвестен, на които с хаштаг е написано #ПсихоДесни, като има снимки на Иван Костов, Петър Москов, Асен Генов, Христо Иванов, Иво Прокопиев и Антоанета Цонева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.07 2015 в 17:08

Хахахаха-Иво Прокопиев бил десен:/:/:/:/
Хахахахха
Изтрещяване , изтрещяване ,повсеместно изтрещяване на дъртото статукво!

14.07 2015 в 16:46

до нощен страж,

Да, в сравнение с милиардите на олигархията, ние сме именно трошляци. Обикновени граждани, които си изкарват хляба с двете си ръце, и които не са професионални политици. Това, което ни мотивира, не е лична или партийна кариера, ами желанието да живеем в достойна европейска държава. Ако за теб това е достойно за презрение, значи мога само да се радвам че ни презираш. Колкото по-далеч от такива като теб, толкова по-добре!

Парите са събрани с доброволни дарения защото така е редно да бъде. Протестна Мрежа не получава пари нито от партии, нито от фондации, нито по какъвто и да е друг начин, освен с доброволни граждански дарения измежду хората в ПМ. Това гарантира нашата независимост, защото "който плаща, той поръчва музиката". Да казваш "царят е гол" не е скъпо начинание - истината си пробива път, особено когато често в Българията истината е скандална и добре прикривана. И добре че има все още медии, които се стараят да са обективни, а не да служат на нечия пропаганда.

Понеже в медиите човек може да прочете какви ли не небивалици, искам

14.07 2015 в 16:22

Могат те, могат! Така разправят, за да не ги карат да доказват произход на средствата! До един са с нулеви декларации за доходи!
Даже дебелоносия макак дето уж е адвокат, пък сега министър и той така - 2лв през живота си не е заработил като адвокат. В съда не знае откъде да влезе, таксата на съсловната си организация не е плащал, 11 наказания има от нея, че се прави на луд и не не съблюдава нито устав, нито задължения! Но иначе - горд "дайректор" на поредното нпо, създадено с едничката цел да прокарва чужди интереси в страната ни в угода на плащащия му!
Всички до един са такива - майцепродавци, готови за копанка помия дневно да продадат и баща си!

14.07 2015 в 16:06

Егати държавата, в която ти е проблем да си платиш държавните такси, а ня#Кой има пари да оцвъка цяла София с плакати... Аз имам голям опит в протестите, но такова хиенско виене като сега май не си спомням... Някой, мола ви се, искал да посегне на скъпата на сърцето на всеки българин съдебна система... Ай сиктир, бе, цял свят знае, че това е основната опора на мафията в България, само ПИК и неделко пеевски не знае...

14.07 2015 в 15:51

Държавните такси "били събрани от дарения". Егати трошляците след като дори и държавната такса не могат сами да си платят.