Простреляният шофьор в "Надежда" бил наркопласьор

offnews 12 февруари 2017 в 09:36 8686 4

Простреляният вчера таксиметров шофьор в столицата е бил част от организирана престъпна мрежа за разпространение на наркотици. До момента няма заподозрени за нападението. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, предаде БНР.

След стрелбата той е бил контактен, обясни още директорът на СДВР Младен Маринов. Основната версия, по която работят криминалистите, е, че стрелбата няма връзка с работата на мъжа в таксиметровата компания. Най-вероятно става дума за нещо, свързано с криминалното минало на шофьора, тъй като той има две регистрации за притежание на наркотици.

Извършват се и други процесуално-следствени действия на различни адреси, снемат се показания от свидетели. Това, което може да се каже, е, че, с голяма степен на вероятност, престъплението не е извършено и не е свързано с професионалната дейност, която е извършвало лицето като таксиметров шофьор - в смисъл престъплението не е извършено от негов клиент или във връзка с извършен на превоз. Пострадалият има криминални регистрации.

Известен ни е и от предишни години, като същият е регистриран и като участник в организирана престъпна група, свързана с наркотици. Повече данни относно групата няма как да дам, тъй като в момента делото е в съдебна фаза, уточни Младен Маринов.

До момента няма заподозрени. Полицията продължава да издирва нападателя. Служителите на СДВР са намерили 2 гилзи от пистолет, с който вероятно е бил прострелян шофьорът.

Около 18.30 часа мъжът е бил повикан на адрес в столичния квартал "Надежда" . В момента, в който се приближава до колата си, срещу него започва стрелба. Улучен е няколко пъти в корема. Линейка го откарва в Университетската болница "Царица Йоанна" в тежко състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

5

Nibble

12.02 2017 в 14:59

"същият е регистриран и като участник в организирана престъпна група, свързана с наркотици.".... а бе, МВР да не е някаква статистическа организация....или са филиал на НСИ ???? "РЕГИСТРИРАН" ??????? Аман от "милиционери" и "пожарникари"!

16008

4

Nik68

12.02 2017 в 14:08

Що за полиция имаме.Как решиха веднага, че няма връзка с работата му прострелването, а именно е свързано с криминалното му минало. И защо всеки път, когато попаднат на гражданин с криминално минало, без дори да е съден го обявяват за престъпник. С това решават проблема ли? Смятат че са си свършили работата ли?

77927

3

El Commandante

12.02 2017 в 12:44

@andreyk: Отличен въпрос!
 
X

Да помогнем на украинските деца!