Прокуратурата отказа дело срещу четирима от "Протестна мрежа"

OFFNews Последна промяна на 27 май 2015 в 12:40 2983 5

Софийска градска прокуратура отказа да образува досъдебно производство срещу Асен Генов, Антоанета Цонева, Николай Стайков и Константин Павлов. Това съобщиха от прокуратурата. 

Проверката е започнала по повод сигнал от Недялко Йорданов, който е изложил твърдения за възможни незаконосъобразни действия и престъпни деяния относно финансирането, приходите и разходите
на лицата, членове на "Протестна мрежа". 

Софийската градска прокуратура разпореди на НАП пълна проверка срещу четиримата през февруари. Сигналът бе подаден в прокуратурата от издателя на ПИК Недялко Недялков, син на поета Недялко Йорданов и брат на Асен Йорданов от сайта "Биволъ" в края на ноември м.г.

„Нека се провери откъде са доходите на тези момчета и момичета (от „Протестна мрежа"), които менторстват в обществото, броят чуждите пари, определят кое е черно и кое - бяло и се държат като абсолютни носители на единствената и непогрешима истина. В същото време цари пълна неизвестност откъде е тяхното финансиране, работят ли, какви са доходите им, откъде се издържат...", заяви тогава Йорданов.

Според наблюдаващия прокурор Боряна Бецова няма данни за извършени престъпления против финансовата, данъчната или осигурителната системи. 

Пълният текст на постановлението тук. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.05 2015 в 14:21

До номер 1:
А за какво точно са виновни, малоумнико?

27.05 2015 в 14:02

точно пък издателят на клюкарско-интригантския "пик" да изразява подобни съмнения и да му е трудно да прави разлика между "гражданска позиция" и изброеното от него, в стил "работническо дело"?...

27.05 2015 в 13:27

И вчера го написах:
- Да ти е*а и прокуратурата !

27.05 2015 в 13:19


Браво,даже за награда са им дали да правят туристическата реклама на България.

27.05 2015 в 13:02

И тези станаха богопомазани с помощи от Америка за България.
В България виновни няма, има невинни спонсори на всички политически нива.