Quantcast

Американското посолство коментира проверките срещу Протестна мрежа

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2015 в 13:20 3691 12

Изявлението на американското посолство

В свое изявление Американското посолство коментира проверките, които готви прокуратурата срещу Протестна мрежа.

"Ние сме информирани за течащите проверки срещу активисти на Протестна мрежа и медии, които са получили грантове от фондация „Америка за България“ . Фондацията е независима организация. Дейностите й, свързани с предоставяне на грантове са напълно прозрачни и достъпни за всеки чрез сайта на фондацията. Ние сме убедени, че всички проверки ще бъдат проведени професионално и в пълно съответствие с приложимите разпоредби на българското законодателство, както и при зачитане на гражданските права и свободата на словото."

Припомняме, че Националната агенция за приходите започва проверка на доходите на четирима членове на „Протестна мрежа“ по искане на Софийската градска прокуратура.

Агенцията е изискала документи от Антоанета Цонева, Николай Стайков, Константин Павлов и Асен Генов за всички придобити доходи, имущество, отпуснати или взети кредити и получена безвъзмездна помощ през последните 4 години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2015 в 20:42

Владко, комуне ще викаш на майка си, но гледай да не ти спрат джобните пари.

Иначе, при избран от теб ден, място и час може да ти вземем девствеността, че видимо ти пречи. Няма да боли много :)

26.02 2015 в 18:01

1951,

А не допускаш ли за миг, че управлението на страната им допада? А на който не му допада (примерно на такива кауни като тебе) - да се организира и да вряка. Никой не ви пречи. Ама съдейки по това колко бабета се събраха на последните креслявици, има три възможности:

1) Или сте една маршрутка лумпеняци;

2) Мързи ви и в червата да си вдигнете лоясалите трътки, та квичите само по форумите

3) 1+2

Е, кое е вярното?

26.02 2015 в 17:57

1234,

Абе не са ли 125% русофили българите? А, пардон, това беше рейтингът на Путин. Извинявам се! :)

26.02 2015 в 17:56

Червейчетата са свършили работа, явно, та прокуратурата се задейства. Както винаги - в грешната посока. Всъщност... зависи от чия гледна точка е грешна, де. Да свършат нещо полезно - не ги търси! Ама да вършат политически поръчки на #КОЙ - цена нямат!

А реакцията на американското посолство е напълно логична имайки предвид, че и техните грантове са включени в проверката.

26.02 2015 в 15:36

Цялата история с тази "Протестна мрежа" и "Ранобудните студенти" е пълен ташак и това става все по-видно от дистанцията на времето...

Да вземем например "Ранобудните студенти". Къде са те сега, когато им вдигат таксите за университета? Няма ги. Едно, че половината от тях, като например Манол Глишев, не бяха въобще студенти, второ, видно е, че господарите им не скачат срещу сегашното статукво.

Та така, пародията е пълна.

26.02 2015 в 15:28

"Ние сме убедени, че всички проверки ще бъдат проведени професионално и в пълно съответствие с приложимите разпоредби на българското законодателство, както и при зачитане на гражданските права и свободата на словото."

И защо беше изявлението тогава, ммм? Щом сте убедени, че всичко си е окей? За да кажете, че "Америка за България" не е американска?

26.02 2015 в 15:07

Йово,
Русия няма нужда на никого да плаща тук да й защитава интересите, най-малкото защото след последните събития в Украйна 85 % от българите са русофили.Ако фащисаните не ни бяха назначили мутрата -наркотрафикант и Прецедента и ако и останалите ни "политици" не бяха такива продажници, България щеше да защитава своите интереси и да не влиза в открита конфронтация с Русия, от която търпи само ненужни загуб в името на американските интереси.

26.02 2015 в 15:06

"Фондацията е независима организация" - сигурно затова американското посолство излиза с официална позиция.

Перфектно намекната заплаха с напълно неутрален и скучен тон. Да му мислят васалите, ако сериозно посегнат на служителите на "независимата организация". Че да не дойде пак Маккейн и да има падни-стани, този път с Мухобойко вместо Орешарски.

Всъщност това са глупости, разбира се. И проверката срещу Хелзинкския Комитет по-скоро беше поръчана ПиАр акция в тяхна полза - естествено, че като нямаме закони срешу чуждите агенти както в нормалните суверенни държави като Унгария, Русия или - и тук ще ви шокирам някои от вас - САЩ! - няма как да се открие нарушение и всичко се прави така, че да отговаря на законите на разградения двор, наречен все още България.

26.02 2015 в 14:58

Абе какво стана с проверката на доходите на Пеевски? Аааа верно, нямаше такава проверка!!!

26.02 2015 в 14:41

Нещата около фондация "Америка за Прокопи" са доволно ясно - САЩ плаща на медии да им защитават интересите тук.
Де и с проруските мекерета да бяха толкова ясни нещата...