Предлагат младежът, биещ връстници в Русе, да бъде изключен от олимпийска подготовка

OFFNews 03 ноември 2022 в 09:58 2138 1

протестът в сряда

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Събралите се младежи пред дома на задържания в сряда вечерта

Комисията по превенция на противообществените прояви в Русе ще реши дали 17-годишният младеж, задържан за побои на свои връстници да бъде изключен от олимпийска подготовка и от клуба по кану-каяк, в който е. 

"Надделя все пак мнението да бъде наказан с преместване в самостоятелна форма на обучение. Ще бъде изключен от олимпийското звено, тъй като допреди 2 години той е бил много добър състезател", каза председателят на комисията по превенция на противообществените прояви към училището Гергана Неделчева пред БНТ в сряда. 

Неделчева допълни, че и двамата треньори на задържания младеж са обяснили, че "няма място в отборите им за такъв състезател". 

Две поредни вечери младежи се събират на протест пред дома на задържаното момче с искане за справедливост. 

За втора вечер протестиращи се събраха пред дома на младеж, пребил свои връстници

Кметът на града Пенчо Милков също реагира на видеоклиповете с побои и унижения, разпространени в социалните мрежи.

"Като баща на три деца изпитвам крайно негодувание към дързостта, с която един непълнолетен си позволява да бъде физически и психически агресор. И то нееднократно. Говорим за спортист, който, съзнавайки силата си, я използва не да бъде пример или защитник на по-слабите, а тъкмо обратното", казва Милков в позиция.

По думите му общината ще продължи да се грижи за повишаването на сигурността по улиците и обществените места.

"Закупуваме десетки нови камери, които да включим към системата за 24-часово видеонаблюдение с постоянна връзка с МВР. Изграждаме осветление на места, на които никога досега не е имало. През януари работа ще започнат и първите общински полицаи - нещо, за което се борим от месеци. Целта на всички тези мерки е да направим живота в града ни по-сигурен", допълва Милков.

От прокуратурата определиха случая за изключителен, защото са "пострадали вече две лица и защото това не са инциденти прояви".

"Извършихме проверка в информационните системи на полицията и прокуратурата и установихме, че поведението му ескалира. Той е извършител на подобни прояви от 2020 г. Работили сме по няколко случая, по които отново като непълнолетен е нанесъл побой на други непълнолетни ученици от Русе - побой, свързан с лични отношения помежду им, свързани и с момичета. Това са обстоятелства, които той е приемал, че са достатъчно основание да посегне", обясни прокурор Георги Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

850

1

pr07ecH70r

03.11 2022 в 11:58

Ей така се "произвеждат" убийци! Тоя, че е пълен боклук станал, е ясно. Но как е станал такъв?! Прогнило семейство, беднотия, липса на грижа. Сега бие съученици и връстници. Сега ще пропадне тотално като му отнемат и единственото останало. Трябва да има някаква машина в институцийте, която не само да е фасада за гълтане на пари, а да се опитва да помага на такива хора! Да им подаде ръка когато вече тотално паднат. Този боклук, все още има някакъв макар и много минимален шанс да не е боклук, но скоро ще му се вземе всичко и пътят след това е ясен. След няколко годишен "инкубационен" период, я отнесал няколко невинни деца пиян и дрогиран, я утрепал някой за 50 лв.