Пожарната обстановка на територията на страната остава усложнена

OFFNews 02 август 2016 в 10:56 2793 0

Пожарната обстановка на територията на страната остава усложнена

Пожарната обстановка в страната остава усложнена, но към момента няма непосредствена опасност за хора и населени места, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За поредно денонощие в пожарните служби в страната са получени над 300 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 244 пожара, продължават усилията за ограничаване и потушване на други 19. 

Ограничен е пожарът в землището между селата Бараково и Рилци, заради който вчера бяха евакуирани 170 души. Екипите доизгасяват отделни огнища. Огънят е изпепелил около 1000 дка сухи треви, храсти и лесонепригодни площи.

Продължават действията за доизгасяване на пожара край старозагорското село Главан. Стихията се е разпространила на около 2000 декара. В потушаването на огъня участват 70 пожарникари, служители на горското стопанство и доброволци от местното население. Осигурена е и различна техника от община Гълъбово и “Мини Марица-изток”.

Ограничен е и пожарът, възникнал в местността “Балабанката” на чирпанското село Спасово. Към момента 80 души доизгасяват отделни огнища. В борбата с огнената стихия участват пожарникари, служители на горското стопанство, военнослужещи и доброволци. Огънят е изпепелил близо 4000 дка смесена гора, сухи треви и храсти и лесонепригодни площи.

Продължават усилията на гасаческите групи за ликвидиране на пожара между хасковските села Бориславци и Малки воден. В действията участват над 200 души. Към момента пожарът, който е обхванал площ от около 8000 дка, е ограничен и се доизгасяват отделни огнища.

Близо 50 пожарникари и служители на горското участват в гасенето на пожара между хисарските села Паничери и Железаре и град Хисаря. Огънят е локализиран на площ от около 500 декара. Стихията е изпепелила основно сухи треви и храсти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови