Атанас Атанасов: Сертов е опитен човек, знае как да не бъде проследен

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2014 в 08:24 3601 4

Атанас Атанасов

Изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов е по-вероятно да е свързано с лични мотиви. Според Атанас Атанасов, шеф на вътрешната комисия в парламента и бивш директор на контраразузнаването преди то да стане част от ДАНС, по-вероятната версия по случая е битовата. Той не изключва, но посочва като по-малко вероятна версията за това, че изчезването на Сертов е свързано с работата му като шеф на ДАНС. 

Има два факта, които сочат, че може би става въпрос за нещо битово. Единият факт е, че е теглил пари от банка, а другият е оставянето на телефонните апарати в дома му. Сертов е опитен човек от службите и знае, че може да бъде проследен. Може да се направи извод, че е излязъл така че не могат да го засекат службите, коментира Атанасов.

Според него обаче случаят се използва, за да се заглуши това, което се случва с "Южен поток". "Това, което ме впечатлява, са заглавията на вестниците на първите страници - изчезването на Сертов. Дали това би могло да бъде основна новина в държавата, или някой използва това обостоятелство за отклоняване на общественото внимание?", попита Атанасов. 

Той каза, че не познава Сертов, но от няколкото срещи с него е останал с добри впечатления. Атанасов обаче припомни, че престоят на Сертов в ДАНС се свързва предимно със скандали. Основният, според него, е че той е позволил Алексей Петров да управлява службата. "Сертов има капацитет на кабинетен учен, той не беше за тази работа", обясни Атанасов.  

"Не си спомням в този период от време, освен скандала с "Галерия" и Алексей Петров, нещо друго да се е случило. Днес ДАНС е в много лошо състояние", коментира още шефът на вътрешната комисия. 

Той поясни, че с цената на сериозни гафове в ДАНС - назначаването на Алексей Петров и Делян Пеевски, Сергей Станишев и обкръжението му вече не са на власт. "Това е манталитет на упражняване на властта, който не е е за демократично време. Опитаха да обърнат ДАНС в бухалка за разправа с бизнеса", обясни той и допълни, че бившият лидер на БСП е дал цялата власт в сектора за сигурност на Сараите в Бояна, чиито "клетки" все още не са отстранени.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2014 в 11:49

Copy/Pastе...
ВИЦ....
„”Питат радио "Ереван" – Къде е Петко Сертов??
Радиото отговаря: - О-о-о няма страшно, сигур е при Мишо Бирата, за малко!!!

09.12 2014 в 11:18

Комунист,след като се е обсрал,да премине в нелегалност и да хване шумата - това кого учудва вече?!

09.12 2014 в 10:25

Атанасов нещо ти падна гарда последните месеци

09.12 2014 в 09:50


Този поради каква причина е генерал ? Заслуги някакви към държавата ??