Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Порой затвори пътя за Турция, Шумен се надводни

OFFNews 28 септември 2015 в 09:08 3007 0

Снимка topnovini.bg

Порой, придружен с градушка, затвори пътя Пловдив-Хасково при село Поповица. Има закъсали автомобили, пострадали хора няма. 

Според областния управител Розалин Петков са наводнени и дворове на къщи. Състоянието е критично, алармира зам-кметът на община Садово Петър Георгиев, цитиран от Дарик. Той уточни, че рано сутринта отново е започнало да вали много силно и все още продължава, а по трасето се стича вода като река. Георгиев допълни, че сигнализирал за проблема на полицията, към мястото пътуват пожарни коли и дежурни екипи. 

Поройният дъжд, излял се над Шумен тази нощ, предизвика много наводнения и нанесе значителни материални щети. Най-сериозно е пострадал райна около мостовете по пътя за кв. „Тракия”. Реката там е преляла и е помела всичко по пътя си, изронвайки част от асфалтовата настилка и наводнявайки изкопи по проекта за водния цикъл на Шумен. Няколко автомобила са останали във водния капан, няма пострадали хора. 

От Шуменската хидрометеорологична станция съобщиха, че в рамките на около един час и двайсет минути количеството на падналия валеж над града е 41 литра на квадратен метър.

Дъждът е образувал големи локви по едно от пътните платна на входа на Шумен от към 5-ти километър, поради което временно там движението е ограничено, информира Нова тв. Наводнени са и партерните етажи и сутерени на болницата и онкоцентъра в града. Има и места в града с прекъснато електрозахранване. От Община Шумен заявиха, че има постъпили много сигнали за наводнени мазета и закъсали автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews