Полицаите, ударили шофьора на турския ТИР, са блокирали бодикамерата

Ружа Райчева 12 май 2022 в 11:19 5484 1

Снимка БТА/Асен Тонев

Полицаите, ударили шофьора на турския ТИР, най-вероятно са имали в патрулката си специално устройство, което блокира бордовото наблюдение, съобщи вчера вътрешният министър Бойко Рашков по време на блиц контрол в комисията по вътрешен ред на парламента. 

Преди месец 52-годишният Мусхин Казан разказа пред турски медии, че български полицай му е ударил шамар, след като шофьорът отказал да им даде пари "за супа и кафе".

МВР иска помощ от турското посолство, за да разпита ударения от полицай шофьор (видео)

Бойко Рашков заяви, че идеята на МВР за масовото въвеждане на бодикамери, които да следят гледната точка на полицая, е била подкрепена от случая с бития шофьор на ТИР. 

"Най-напред при противоречие при интересите на проверящия и проверявания лесно ще се възстанови кой как е постъпил, особено когато има конфликтни ситуации. Случаят с турския шофьор на ТИР беше поводът да разпоредим проверка в тази посока. Установили сме, че записът, който е направен, тъй като в колата има записващо устройство, точно в момента какво е правил полицаят там - е изтрит. Точно този запис", каза вътрешният министър. 

От думите му стана ясно, че преди около десет дни в МВР е започнало ново съдебно разследване по подобен сигнал и във Варна са били задържани двама полицаи с подобно провинение.

"При задържането им в колата откриват специално техническо устройство, което на практика елиминира бодикамерите. Тоест полицаите, грубо казано, са намерили начин да се отърват от тази форма на контрол. Сега сме се насочили в посока елиминирането на проблема", заяви Бойко Рашков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

1

IvanofRumen

12.05 2022 в 12:11

Заради този шамар полицайте в Турция, когато видят българска кола и ти праскат глобата, въпреки, че караш под скороста на ограниченията и паркираш на правилното място. И това заради корумпираните български ченгета.