Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

МВР иска помощ от турското посолство, за да разпита ударения от полицай шофьор (видео)

Случаят не е докладван и записан от дежурните полицаи

OFFNews 13 април 2022 в 10:52 1746 0

Министерството на вътрешните работи е изпратило искане до Посолството на Турция за провеждане на среща с пострадалия турски шофьор, който беше ударен от полицай на магистрала "Тракия", става ясно от прессъобщение на МВР. 

52-годишният Мусхин Казан разказа пред турски медии, че български полицай му е ударил шамар, след като тираджията отказал да им даде пари "за супа и кафе". 

В края на миналата седмица Казан е бил спрян в района на Ихтиман за проверка. По думите му е спрян заради неправилно изпреварване. Пред БНТ той обясни, че друг камион се е движил бавно, като няколко ТИР-а с българска регистрация са го изпреварили. Когато Казан също изпреварил камиона, бил спрян от полицаите. 

"Попитах ги защо не проверяват и българските ТИР-ове", заяви той. 52-годишният шофьор разказа, че полицаите щели да напишат глоба, на което той бил съгласен. "Казах им, че нямам пари в брой - да ми напишат глоба. Аз мога да си я платя и на ГКПП "Капитан Андреево. Тогава единият поиска да му дам "пари за супа и кафе". Казах, че нямам и той ми удари шамар. Това е",  разказа Мусхин Казан. 

Шофьорът е поискал видеозапис от фирмата, за която работи. Той заяви и че ще сезира европейските институции за случая. 

Сега от Министерството на вътрешните работи съобщават, че министър Бойко Рашков е разпоредил проверка на дейността на отдел "Охранителна полиция" на областната дирекция, както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител. 

Дисциплинарната проверка е разпоредена веднага след разпространения клип.

Установена е истинността на фактите, както и двамата служители – младши инспектори от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали“. Ударилият шамар е с 18 години стаж, а колегата му - с 9 години. 

С тях са осъществени срещи, на които са запознати със заключенията на разследващата комисия. Те са дали обяснения.

Комисията е изискала и цялостната документация от 4 април, работния ден на двамата полицаи, в която е проследена и извършената административно-наказателна дейност по време на дежурството им. Установено е, че случаят с чуждия гражданин не е докладван и отбелязан в документацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!