Подготвят Двореца на културата и спорта във Варна и 'Арена Русе' за полеви болници

OFFNews 25 март 2020 в 11:43 3553 1

Снимка МО

ДКС във Варна

Военноморските сили участват в тренировка по трансформирането на Двореца на културата и спорта във Варна в болнично заведение, предаде БТА.

На 24, 25 и 26 март, по указания на заместник-началника на отбраната, Военноморските сили участват в трансформирането на Двореца на културата и спорта във Варна в сграда за болнично наблюдение на значителен брой хора, съобщава щабът на флота.

Целта на тренировката е съгласуване на действията на министерство на отбраната, министерството на младежта и спорта, министерство на здравеопазването, държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и областна администрация на Варна по ограничаване на разпространението на коронавируса.

Военноморските сили участват с 91 военнослужещи, 5 товарни автомобила и 2 микробуса. От държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" от Търговище и Силистра са предоставени 300 легла със цялостното им оборудване - дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами. Оборудването е транспортирано и сглобено от военнослужещи от флота.

В сградата на Двореца на културата са обособени и помещения за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи на гражданите. 

Сходни учения бяха проведени и в зала Арена Армеец в София и на Колодрума в Пловдив.

Тренировка за разполагане на полева болница днес бе проведена и в Русе - в зала "Арена Русе" - под ръководството на командира на военното формирование 34 200 – Шумен полк. Добромир Добрев. От МО съобщиха, че в Русе са задействани два модула. От военното формирование 54 060 – Шумен модул под ръководството на капитан Момчил Димчев от 45 военнослужещи, товари и превозва легла и дюшеци от база на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“. Вторият модул от 51 военнослужещи от военното формирование 34 200 – Шумен под ръководството на капитан Илко Илиев е за построяване на болницата. Включени са и 12 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти Сливен под ръководството на капитан Николай Гетов. Използват се и 13 броя товарни автомобили, ремаркета и автобуси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!