Почина отец Ангел Ангелов от храма ''Св. София''

OFFNews 25 ноември 2021 в 09:18 4786 0

Почина отец Ангел Ангелов от храм "Св. София", духовен надзорник на Софийска епархия и един от най-обичаните и популярни духовници в столицата.

Отецът е издъхнал на 24 ноември вечерта, след като от средата на септември е бил в болница заради заболяване от COVID-19. Повече от два месеца лекарите се бориха за живота на свещеника, който обаче не успя да пребори болестта, съобщава сайтът Dveri.bg.

Отец Ангел (Анжело) Емануилов Ангелов е роден на 27 февруари 1962 г. в Добрич. Завършва средно образование в 142 СУ в София, а по-късно и Богословския факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Назначен е за асистент в катедрата „Християнска апологетика и християнска философия“, в Богословския факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където преподава до своето ръкоположението за свещеник.

От 1 юни 2011 г. о. Ангел е назначен за протосингел на Софийска митрополия, като не престава да председателства и служи в храм „Света Софѝя“. Освободен е от тази длъжност на 15 юли 2017 г. От същата дата е назначен за духовен надзорник на Софийска епархия.

Със съпругата си Евгения Ангелова имат две деца.

Информацията за опелото ще бъде съобщена допълнително.

Мир на паметта му!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !