Писмо до непознато Z-другарче. Русия забърка българчета в подкрепа за войната срещу Украйна

OFFNews 12 юли 2023 в 10:09 14371 16

Снимка Руската пропаганда

"Българка" целува руски Рамбо, окичен с мартеничка в пропагандна акция по предаване на писма от български деца за руските войници.

Руската пропаганда с участието на посолството на Руската федерация в София забърка български деца и България в акция, имитираща подкрепа за войната на Кремъл срещу суверенна Украйна. Материали за това как български деца пишат писма с благодарност към непознатите руски защитници циркулират в руските медии през последните два дни в опит да разкажат на руското общество как братска България поддържа войната. Участник в специалната информационна операция наред с екипа на Елеонора Митрофанова е и лидерът на т. н. Кримска българска национално-културна автономия Иван Абажер.

„Малките жители на България изпратиха в Крим писма с подкрепа за руските военни, които участват в специалната операция за защита на Донбас“, цитира РИА Новости Иван Абажер. По думите му българските деца желаят на руските солдати победа и здраве.

„В писмата децата наричат нашите войници освободители и това не е случайно, именно руският солдат навремето освобождаваше България – първо от османско иго, а после от фашистките окупатори“, пояснява Абажер, който се представя за етнически българин.

Руските медии показват и едно от писмата, в което непознатото руско Z-другарче е наречено защитник. „Здравейте скъпи наши защитници, пиша ви от България. Бих искала да ви кажа толкова много думи. Българският народ много обича руските хора, вие сте наши братя и сестри“, пише „детето“, което за ръчното изписване на буквата та използва чертичка над основната буква, изписване, характерно повече за старото поколение.

Особено трябва да трогне руската публика това, че „българското дете“ изпраща на фронта копие на Самарското знаме. Явно акцията е била приготвяна отдавна, но позакъсняла, защото в кашончетата има мартенички, с една от които е накичен руски войник в пълно бойно оборудване.

„Бих искал да изразя особена благодарност от всички военнослужещи към жителите на България за огромната подкрепа. Нас ни подкрепяше Русия, всички жители на Русия, а сега ние знаем, че нас ни подкрепя и България и болшинството жители на България вярват в нашата правота, в това, че се борим за справедлива кауза. Всички писма и мартенички ще бъдат доставени на всеки боец на фронта“, казва в един от записаните варианти войникът.

Според телеграм канала „Рибар“, руското посолство в София е помогнало да бъде организирана доставката на пощата до мястото на провеждането на акцията в Крим. „Демонстрацията на подкрепа за СВО и руската армия от страна на жителите на другите страни е важна не само за бойците, но и за нашите съмишленици в чужбина, които постоянно се намират във враждебна информационна среда“, пише „Рибар“ и напомня, че подобни инициативни групи има и в много други страни и за руските дипломатически представителства няма особени препятствия да организират подобни акции на „постоянна база“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

16

Д-р Мазникуров

13.07 2023 в 07:38

А да оставим другите неща настрана - че то съвсем ясна работата, но погледнете само "снимката" по-внимателно! Войникът е с абсолютно скрито под маската лице (така де, то туй за защита...), а момичето "влюбено" и срамежливо също не показва своето собствено лице, то е скрито зад тиквата на нейния "герой" :)! Колко трогателно, как да не повярва човек от пръв поглед просто! Хайде че ми се при*s*ра от вълнение :)

2415

15

Пустиняк

12.07 2023 в 18:33

Почерк на учительница по руски от казанлъшко . Не работи тоя фейк. Пробвай пак.

-1974

14

Владè

12.07 2023 в 15:34

Калиграфията е типична тъпанаро-зубраческа-руска ( не е краснопис ) .
Съдържанието е неадекватно за мисленето и кръгозора на съвременното бъгарско дете ,бидейки то необразовано,тъповато и агресивно.
Май промотъритя на писмата са още по тъпи.

1000

13

Снежка

12.07 2023 в 13:22

Едно време ни викаха в пионерската стая и ни задължаваха да си пишем с поне 3 съвеЦки другарчета. Разменяхме си значки, картички и пионерски връзки. Но това беше през миналия век. Сегашните съвеЦки другарчета използват същите методи като едно време. Защото и мисленето им е застинало в 60-те и 70-години. Крайно време е да изгонят Мутрафонова. От Луната си личи нейният почерк в подобни лъжи и внушения.

135

12

Far Rider

12.07 2023 в 12:58

Фактът за употребата на деца е гнусен! Но, за съжаление това е реалността в Задунайская губерния. 73% от населението седнало пред шопската салата, студената ракия и загледано в Пайнер ТВ не се притеснява от такива неща. Те просто по навик подкрепят Русия. И ще го правят още. До тогава докато не бъдат изхвърлени от цивилизования свят. А този момент наближава. Мерките на ЕС и НАТО засега са само срещу Унгария, но пък ние сме първенци по броя на записаните в слисъка Магнитски за Европа. Мислите ли, че ще продължи дълго да се правим на тарикати? А Митрофнаова ще продължи с нейните оркски дейности. Няма кой да я спре. Просто няма.

723

11

user4eto

12.07 2023 в 11:55

Май е време тая фашистка да бъде изритана позорно от България. Като преди това бъде съдена за това което прави.

Недопустима е тази гавра с българските деца.

ИНСТИТУЦИИТЕ СПЯТ!

1000

10

Зла свекърва

12.07 2023 в 11:36

Тъкмо се чудех защо Митрофанова изчезна от публичното пространство у нас, а то какво било - жената била заета да пише писма.

До автора на писмата: следващия път платете на някое дете да ви ги напише. Децата нямат такива почерци,

3650

9

ImBlack

12.07 2023 в 11:33

Това "другарче" трябва да е около 50-те минимум, за да си спомня руски ,при това с твърде разработен и равен почерк при липса на редове.
Българския народ няма нищо против руския народ, преди войната срещу Украйна изпитваше основно съжаление, че в мнозинството си руснаците са прости дори повече от нас, с ампутирано разбиране за личната, общата и чуждата свобода. Крепостни селяни са били, крепостни селяни бяха 20-ти век, крепостни селяни си останаха и в 21-ви век!
След войната българският народ изпитва към руснаците презрение, по вече споменатите причини.
Глупостта на руснаците овласти изроди и психопати, от които цял сват пати!

-529

8

6екеr4о

12.07 2023 в 11:28

Блядката може да не е дърта, те всичките са всеядни...

605

7

avitohol

12.07 2023 в 11:24

Тов е женски почерк на дърта руска блядка - личи си от 100 километра
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика