Quantcast

Пилот от "Авиоотряд 28": Не може премиерът да се вози в граждански самолет

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2015 в 11:57 8830 6

Атанас Марков.

Снимка Нова тв

Атанас Марков.

„Никой не може да гарантира сигурността на премиера, президента, ако се качат на първа класа, на който и да е самолет от гражданската авиация”, заяви пред Нова тв Атанас Марков, пилотът от правителствения "Авиоотряд 28", който беше обслужващ пилот вечерта, когато се появи проблема с колесника.

Освен това използването на правителствен самолет е нещо, което всяка държава в Европа прави.

„Бедна държава сме, но въпросът е абсолютно безсмислен. Не защото просто не ни трябва авиоотряд, а защото без такъв просто не можем. Ако отидете в Брюксел, когато има събиране на страните-членки на ЕС, ще видите, че на летището белгийците са направили голям перон, който се изпълва само с такива самолети”, добави пилотът.

Той отрече да защитава собственото си работно място, като добави, че Първата световна война е започнала именно защото не са били опазени политическите лидери от хората.

"Борисов цитира, че премиерът на Австрия пътува първа класа, а аз мога да му кажа, че една бедна държава, в пъти по-бедна от нас като Македония, има такъв самолет, има 5 пилоти. Всичко е въпрос на сигурност", допълни Марков.

След проблема с колесника, който попречи на Борисов да излети за Брюксел, "Фалконът" е бил прегледен щателно, като колесникът е бил повдигнат и спуснат 4-5 пъти без проблем. За по-сигурно в самолета са били сменени датчици и компютри, както и други части от системата.

Марков смята, че "Фалкон"-ът просто е остарял и му е време за смяна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.02 2015 в 18:52

Обаче е много тъп аз лично сам виждал Тони Блеар и Жон Прескот да се качват на граждански самолет абе тъпако ако някой иска да ги
Стреля щте ги търси на държавният самолет първо но ако ги сменяш с гражданските е много трудно да те стрелят ама имам предвид в последната минута не една седмица предварител и цяла България да знае за това хората имат национална сигурност и ако някой го свали този самолет тогава получават помощта и на народа за да бъдат наказани тези който са го направили.Но нали нашите полетици са от голямото добрутро как щте се возят на граждански самолет

22.02 2015 в 14:32

ts - ти само по тези начини ли сдобиваш информация ?

22.02 2015 в 13:26

Баси дебила!
Никога не бих поверил живота си на такъв дебил!

22.02 2015 в 12:48

След толкова глупости, които прочетох във форумите, окончателно се убедих, че за лошото състояние на държавата и за мизерията, в която живеем, не са ни виновни политиците. Виновни
сме си всички ние заради завистта, злобата и егоизма, които изпитваме и това ни пречи да просперираме.

22.02 2015 в 12:45

Как па разбра, че всички са от ДС? Да не си имал интимни отношения с екстрасенс.... или звездите ти го говорят?

22.02 2015 в 12:06

Прав е - никой в бе-ге не може да гарантира сигурността на пътниците - мутро-премиери или обикновени пътници - некадърници и връзкари навсякъде.

а относно АО28 - до един са бивши дс кадри, ясно защо буда им има пълно доверия