Пети ден проходът ''Петрохан'' е затворен

OFFNews 14 януари 2021 в 16:35 1194 0

Пети ден проходът "Петрохан" е затворен заради паднали дървета, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Екипи на пътноподдържащата фирма, горското стопанство и "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода.

На участъци, които вчера са били разчистени през нощта отново са паднали дървета. Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.

До възстановяване на преминаването през "Петрохан" шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по автомагистрала "Хемус" до София и обратно.

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови