Пет факта за ''Ендевър'' по Epic Drama, които може би не знаете

OFFNews 30 януари 2022 в 00:24 2371 0

Февруари започва с един от най-популярни детективи в ТВ дома на епичната драма - Epic Drama. „Ендевър“ се завръща с най-новия си 8-и и може би последен сезон на 7 февруари - с нова порция вълнения за любителите на мистериозни случаи и ексцентрични детективи, този път, обаче – и с лични проблеми за гарнитура.

Ендевър ще влоши отношенията си с Търздей заради непростим пропуск, допуснат поради лични грижи. Колкото и да е невероятно, животът на любимия ни оксфордски детектив в епоха продължава да се усложнява, а ето някои любопитни, но може би не така известни факти за един от най-успешните детективи в ТВ историята.

1. „Ендевър“, който има осем излезли досега сезона, започва като самостоятелен ТВ филм, посветен на Инспектор Морз, в чест на сериала, който тече от 1987 г. до 1993 г., но филмът е толкова успешен – с над 8 млн. зрители само във Великобритания – че продуцентският екип трансформира формулата в ТВ поредица, която от 2012 г. насам натрупва сериозна база почитатели в целия свят.

2. Създателят на телевизионната поредица, Колин Декстър (починал през 2017 г.), се появява в епизодични роли на няколко пъти. Поради влошено здраве, той не се включва лично от сезон четвърти насам, но и след това екипът продължава да го вмъква чрез снимки или изрезки от вестници.

3. Шон Евънс е в главната роля. Той, обаче, отказва да подпише дългосрочен договор, като всеки път се съгласява само за предстоящия сезон. Казва, че една от причините е, че когато се съгласява за първата си ТВ роля – в Teachers – няма идея на къде ще тръгне сериала и ако е знаел, че може да свърши по всяко време, това щяло да го мотивира да е по-креативен.

4. Роджър Алъм, който е в ролята на партньора на Морз, Търздей, казва, че харесва героя си, защото макар да е преживял Втората световна война, е успял да запази своята приземеност и човечност. Нещо повече – от там намира своя морален компас, който е характерна черта на героя му.

5. Шон Евънс, който е и режисьор на някои от епизодите в „Ендевър“, признава, че не е гледал епизоди от „Инспектор Морз“, сериалът предшестващ Endeavour, защото не искал версията на Джон Тоу да повлияе на неговия герой по никакъв начин. Вместо това прочита книгите, което му дава повече свобода от изпълнението на друг актьор. Подходът му изглежда е бил правилен, а персонажът му, който през 2022-ра става на 10 телевизионни години, е уникален.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България на DTH 60, DTV (кабелна) 214, IPTV (Premium) 201, във видеотеката на Vivacom и на VIVACOM EON TV.

За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови