Пеевски отрича, че има недекларирани офшорни дружества

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2021 в 13:08 2221 0

Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество. 

Това заявява бившият депутат от ДПС Делян Пеевски в своя позиция по повод информацията, че е свързан с три офшорни фирми, за които няма никаква следа в подадените от него имуществени декларации, според данните от международното разследване Досиетата Пандора, цитирани от сайта Bird.bg.

В позицията на Пеевски, който публикуваме без редакторска намеса, се казва още: 

Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни. 

Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки.
Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех. Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като „документи“, не се нуждае от коментар.

Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга "Капитал" и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. 

Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения. Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци. 

Не е случайно избран и моментът за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика.

Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови