Първан Симеонов: Правителството има шанс да поостане

ГЕРБ не расте, но и не пада, търпеливо чака своя ред, а ако ерозията на ПП продължи, "Възраждане" може да спори за първите места, твърди социологът

OFFNews 19 май 2022 в 10:04 2766 1

Симеонов - галъп

Снимка БТА архив

Първан Симеонов

Хората продължават да дават шанс на тази власт, правителството има шанс да поостане. Българите казват дори за оставка все още не, камо ли за предсрочни избори. 

Това коментира социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл болкан", по БНР по повод оповестеното вчера проучване на агенцията. 

По думите му хората не виждат кой друг може да поеме управлението. "Възраждане" ли ще дойде, още по-голяма коалиция ли ще дойде, някакви по-еднолични форми ли ще се усладят на хората. "То е като във фолклора – има едни дни, когато казват – детето, ако сега не умре, ще живее дълго.", обясни Симеонов. 

"Имаме един мобилизиран ГЕРБ - не че расте, но е доста твърд. Не пада, търпеливо чака реда си и не пришпорва процесите", посочи социологът. 

При "Възраждане" може да има известен скрит вот. Ако управленската ерозия при ПП продължи, "Възраждане" може да спори за първите места, подчерта той. И допълни че новата партия на Стефан Янев показва добър старт и рязко ускорение. 

За Северна Македония Първан Симеонов отбеляза, че ако нещата стигнат до парламента, ще зависят от гласовете на ГЕРБ. 

"Ние в България имаме огромния комплекс, че с всичко се съгласяваме. Сега това с Македония може наистина да прелее чашата. Има моменти в историята, когато не е нужно да унижаваш една общност. Българите ще преживеят унижение от това, каза още политологът. 

Той коментира и нахлуването на Русия в Украйна, като подчерта, че мнозинството българи не са съгласни с действията на Владимир Путин. В България има традиционни проруски сантименти, но действията на руския президент наистина шокираха дори много от проруски настроените хора, коментира Първан Симеонов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

2

fiki

19.05 2022 в 10:37

естествено че ще поостане, докато няма реална причина да не, това с 'бензина е скъп' вечно го има, разликата само е кой се възползва от него