Парламентът нареди ракия да се вари само от юли до декември

Ивайло Анев Последна промяна на 12 ноември 2015 в 12:35 5798 12

Домашна ракия ще може да се вари само в периода 1 юли до 31 декември, решиха депутатите. Те приеха промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

Разрешава се производството на ракия в „регистрирани специализирани малки обекти“, но само в случаите, когато е подадено писмено искане до началника на компетентното митническо учреждение 14 дни преди извършването на дейността.

Предложенията са на депутата от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро, който влезе в задочен спор със съпартиеца си Димитър Байрактаров.

Байрактаров обяви, че това е сериозен удар по „дребния ракиджия“. „Снощи ми се обадиха хора от Асеновград, те поканиха вносителите на закона да поизкопаят 1-2 декара лозя, за да видят как се копае“, обяви той.

„Имам чувството, че ако и създаването на деца се облагаше с данък, щяха да ни сложат срок и кога да правим деца“, добави патриотът.

Димитров отговори с думите, че целта на промените е малките производители да варят само тогава, когато се в събират плодовете. „Изборната кампания свърши. Моля да спрем с популизма. Някой май се страхува да изгуби избирателите си сред селяните“, обърна се Ревизоро към депутатите.

След изказването на Ревизоро Байрактаров го призова да не стъпва по селата, защото „наистина ще настъпи мотиката“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2015 в 05:33

тия издънки на някогашни партийни функционери разказаха играта на хората изроди нещастни

12.11 2015 в 16:42

праз лук, може ли да си такъв керпеден безпросветен бе идитионо?!
бил се отървал щот си варил... уй-ски. Алеле мале!
Абе идиот, спиртоваренето в България подлежи на контрол и облагане с акциз ПОВСЕМЕСТНО бе муньо-о-ооооо!
Без значение дали си вариш ракия от грозде, пъпеши, кайсии, сливи или си правиш други алкохолни питиета от жито, ечемик и прочие.
Ебаси неземния тъпак си!
Лично аз съм готов да заложа най-милото си и да му скинем главата в залог, че ти нищо не можеш да свариш! Нищо. Нито да вариш, нито да уловиш, нито да простреляш. Абе ти сухо мезе не можеш наряза, варял си бил уй-ски...
Пендаец.

12.11 2015 в 15:56

пичуе, ние дето си варим уиски, пак се отървахме.

12.11 2015 в 15:12

Всичко мара втасала, та фанаха джибрите. Дебили.

12.11 2015 в 14:45

F1, розовия масив не е за ракия, а за мехлем.
Иначе за буретата - браво! Не трае сърце юнашко.

12.11 2015 в 14:34

Референдум-е, кой държи виното в джибрите до февруари? Я стига глупости. У наше село къде Свети Трифон сме преполвили буретата.
И ме светни колко ракия вадиш от половин декар розов масив.

12.11 2015 в 14:07

БирникЪ, не съм казал, че си нарушител. Хипотетично описах докъде може да стигне подобна ситуация започваща с "личния НЕРЕГИСТРИРАН казан".
Аз като всеки уважаващ се български мъж също не правя изключение и имам личен казан. Но имам и половин дка розов масив. Докато не ме хванат лично в престъпно нерегламентирано спиртоизваряване не съм нарушител. Всеки е невинен до доказване на противното в съда.
Прочее реви-зоро бих го попитал какво да правят истинските домашни производители на вино? Всеки един от тях държи преимуществено виното си в джибрите до края на февруари. Този идиот не знае ли, че освен от плодове спирт може да се изварява и от джибри?!

12.11 2015 в 13:44

РеференDOOM, съгласен съм. Въпреки, че работя в контролираща институция, приемам, макар и с нежелание, да съм нарушител. Но ролята на глупака, консумиращ, в т.ч. и алкохолни произведения на синтетичната химия, ми харесва па-малко.

12.11 2015 в 13:27

БирникЪ, НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ съдове за спиртоизваряване вкарват собствениците/притежателите си в хипотезата на нарушение на закона.

12.11 2015 в 13:24

Няма да бутаме златните концесии примерно, от които губим милиарди всяка година, но дай да затегнем регулациите над селските казани за ракия, за който още е останал въобще в българските села.

Копелета безродни.