Паркингите на метрото стават безплатни срещу карта за пътуване

OFFNews 17 август 2016 в 13:20 4430 1

Снимка БНР

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще управлява буферните паркинги в София, които ще могат да се ползват безплатно срещу абонаментна карта през целия ден. На сайта на Центъра гражданите ще имат информация за свободните места.

Това заяви новият изпълнителен директор на дружеството Христиан Петров по БНР. В момента безплатни са само първите два часа на паркингите, след това цената е 50 стотинки на час. 

Идеята на буферните паркинги е да дойдем до метрото с автомобила си и да го оставим на паркинга. Ние не заплащаме за това, а автомобилът ни е пазен от служителина ЦГМ. След това ползваме метрото, връщаме се до "Цариградско шосе", качваме се на автомобила си и се прибираме вкъщи, обясни Петров. 

Той бе категоричен, че се събират повече приходи след поскъпването на билета за единично пътуване от 1 на 1,60 лева. За два месеца са продадени повече абонаметни карти отколкото през миналата година, уточни той. 

Предстои въвеждането на уебплатформа, която ще показва времето за придвижване от точка "А" до точка "Б" в столицата, както и въвеждането на интелигентна система за таксуване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови