Метрото от Хладилника планирано и до Околовръстното

OFFNews 09 август 2016 в 10:01 5532 1

Има план метрото от бул. "Джеймс Баучер" да бъде продължено до Околовръстното шосе. Строителството на метрото обаче не се извършва по общ устройствен план. 

Това заяви директорът на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев по BG on AIR по повод искането на "Обединение за обществен и релсов транспорт" прокуратурата да се заеме с метростанция "Витоша". Според сдружението тя е построена незаконно, защото не е съобразена с ОУП. 

Строителството на метрото се извършва не по общ устройствен план, а по подробен такъв, който е включен в цялостната карта на града, обясни инж. Братоев. За да се намира метростанцията на това място са отчетени много фактори - средното разстояние между станциите да е 1100 метра, те да се разполагат на места, където има устройственост - плътна или потенциална, а третият принцип е да има възможност за активен напречен довеждащ транспорт - до тази метростанция има 8 автобусни линии", допълни Братоев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12141

1

nikitzo21

09.08 2016 в 15:21

Защо апаратчикът братоев е изпуснал най-важния фактор. Да се намери работа на съвместната фирма на б. борисов и в. златев - дги - пи груп?