Папата отлетя за Северна Македония

OFFNews 07 май 2019 в 08:47 2507 0

Папа Франциск отпътува тази сутрин от София за Скопие, където продължава апостолическото му пътуване. Министър-председателят Бойко Борисов изпрати на летището главата на Римокаторическата църква.

В рамките на визитата си в Северна Македония Светият отец ще проведе срещи с президента, с министър-председателя, с представители на гражданското общество и с дипломатическия корпус.

Папа Франциск ще посети къщата-музей „Майка Тереза“ в присъствието на религиозните лидери, след което ще оглави Света литургия в Скопие.

У нас посещението на главата на Римокатолическата църква завърши вчера с молитва за световен мир, която папата отправи от центъра на София заедно с представители на основните вероизповедания в България.

„Нека мирът се разпространи по цялата земя и особено по тези места, където толкова много гласове са били заглушени от войната. Нека всички да съдействат за осъществяването на този стремеж - представителите на религиите, на политиката, на културата“, каза папа Франциск по време на събитието.

И в Македония визитата на папата е под мотото „Мир на Земята“. Ватикана определи тази визита като „поклонничество под знака на вярата, единението и мира“.

Очаква се късно тази вечер главата на Римокатолическата църква да се завърне обратно във Ватикана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови