Отложиха делото за обира на Алфа банк

OFFNews 22 януари 2014 в 12:29 3696 0

Отново не тръгна делото за грандиозния обир на 21 милиона лева от Алфа Банк. Случаят е от 2010 година. Подсъдим е бившият главен касиер на банката Петко Митевски. Според обвинението той е изнесъл парите от трезора на три транша и за да оправдае липсата им представил приемно-предавателни протоколи.

Митевски беше пратил болничен лист с диагноза остра вирусна инфекция. През ноември делото беше отложено, заради служебен ангажимент на защитника му. За заседанието днес бяха призовани над 20 свидетели, служители на банката. Любопитен факт е, че много от тях също са ангажирали защитници, които да присъстват на разпитите им.

Бившият касиер беше задържан през есента на 2011-а, близо година и половина след като при вътрешен одит в банката разбират за липсващите милиони. Тогава стана ясно, че Митевски е държан изолиран от одиторите, за да каже къде са парите. Пред тях той признава, че са били вложени като депозит в друга чужда банка и сочи като мозък на операцията Петър Цабалас, известен като Пепи Гърка. Митевски очаквал да прибере солидна сума лихва, след което парите е трябвало да бъдат върнати в трезора и никой да не разбере за аферата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !