Още зелени зони в София от 1 ноември

Паркингите към блоковете да се включат в платените места, за да не спират на тях пришелци, иска ЦГМ

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2018 в 14:23 17842 1

Нови около 5500 места за платено паркиране ще има от 1 ноември в 4 столични района. Планираното разширение на зелена зона се отнася за "Оборище", "Лозенец", "Красно село" и "Възраждане".

Въвеждането на зелена зона беше поискано от районните кметове след обсъждане и подкрепа от жителите на кварталите. От ЦГМ искат СОС да гласува промените в общинската наредба за организация движението преди лятната ваканция, за успеят да стартират платеното паркиране от ноември. 

Предложението за "Красно село" е зелената зона да обхване "Буката" - улиците между булевардите "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген. Тотлебен" и "Георги Софийски".

Във "Възраждане" се предвижда платено да стане паркирането между булевардите "Сливница", "Константин Величков", "Александър Стамболийски", улиците "Гюешево", "Партений Нишавски", "Българска морава", "Камен Андреев",
"Добруджански край", бул. "Ген. М. Д. Скобелев" – ул. "Опълченска" и ул. "Димитър Петков".
В "Оборище" новите платени места ще са в карето между булевардите "Христо и Евлоги Георгиеви", "Данаил Николаев" и "Ситняково" и улиците "Черковна" и "Султан тепе".

Зелена зона трябва да има и в т. нар. "Горен Лозенец". 

Кметът на "Триадица" е оттеглил искането за зелена зона около входа на Южния парк при бул. "Витоша", заяви зам.-председателят на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков. Причината е, че хората не са одобрили идеята. Искането на Николай Терзиев и живеещите в района беше по-скоро да се въведе платено паркиране в събота и неделя, когато заради многото посетители на парка с автомобили, местните няма къде да спрат. Зелена зона обаче не работи в събота и така въвеждането й според хората става безмислено. 

От ЦГМ искат и местата за паркиране пред блоковете да се включат в обхвата на зелена зона. Сега пришълци спирали на паркингите на сградите, за да не плащат зона. 

Предложенията за промените в наредбата трябва да бъдат качени утре на сайта на Столична община за обществено обсъждане в срок от един месец. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8016

1

haricska

14.06 2018 в 16:17

Моля, журналистите да проверяват информацията си преди да пишат глупости. За район Красно село "Буката" отдавна е зелена зона, това е кварталът откъм Пирогов. Новите зони, които би трябвало да станат зелена зона са "Крива река" (между Пенчо Славейков и Гешов) и местност "Еврейски гробища" (около хотел Родина и МВР болница).
Не е особено трудно човек да намери информацията, освен ако не се затруднява с ориентацията в София! :)