OLX забранява обяви за медицински маски

OFFNews 09 март 2020 в 14:06 4792 1

Платформата за онлайн обяви за продажби OLX обяви, че забранява публикуването на обяви за „медицински маски“ заради притеснения в ценообразуването с оглед на глобалната ситуация с коронавируса (COVID-19).

OLX няма да допуска публикуване на нови обяви за хирургически маски, а съществуващите такива ще бъдат премахнати.

След публикации в медиите, получени сигнали от потребители и с цел защитата на обществения интерес и въз основа на Общите условия на OLX.bg, считано от 05.03.2020 г., е взето решение всички обяви за маски тип "медицински маски" да бъдат сваляни от платформата, обявиха от OLX. За да се избегне спекулата с цени и за да се гарантира здравето на хората и обществения интерес, продажбата на такива маски следва да се осъществява само в предназначените за това обекти. Администраторите на водещата платформа за онлайн обяви работят по отстраняването на всички обяви от този тип, които попадат в регулацията на закона за търговия с медицински изделия. До момента са премахнати около 400 обяви.

OLX.bg призовава всички платформи за онлайн търговия в България, в които има публикувани обяви за маски тип "медицински маски", да предприемат най-добрите действия в посока на опазване на общественото здраве и гарантиране на безопасността на потребителите.

OLX.bg припомня, че в позиция на UNICEF се препоръчва носенето на маска само ако имате респираторни симптоми (кашлица или кихане), за да предпазите околните. Ако нямате симптоми, няма нужда да носите маска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови