Ограничават движението на магистрала ''Хемус''

OFFNews 02 декември 2023 в 08:24 1952 0

Снимка АПИ

От 8:00 до 12:00 часа днес ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона от 30-ти до 47-ми км на автомагистрала (АМ) „Хемус“ в посока Варна, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по пътя София – Ботевград и пътя до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“.

При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на моторни превозни средства (МПС) над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ (при 52-ри км) по пътя Ботевград - Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-ти км). Временното ограничение в движението е за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус“ в района на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ преди предстоящите почивни дни, когато много хора тръгват на път, обясниха от АПИ.

На 3 декември (неделя) от 14:00 до 20:00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона от 60-ти до 52-ри км на АМ „Хемус“ в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-ти км) по пътя Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ (при 52-ри км). При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 тона ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ (при 47-ми км) по път II-17 и по пътя София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ (при 30-ти км) на АМ „Хемус“.

От пътната агенция апелират шофьорите да спазват правилата за движение и указанията на служителите на „Пътна полиция“, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови