Очакват се нови слаби трусове в района на Скопие

OFFNews 12 септември 2016 в 08:37 2685 0

Очакват се нови слаби трусове в района на Скопие

Сеизмолози очакват още вторични трусове в Скопие. Трусът в македонската столица със сила 5.2 по Рихтер, в неделя беше усетен и в България.  

Според директора на Института по сеизмология при БАН проф. Емил Ботев през изминалата нощ са регистрирани слаби вторични трусове.

"През нощта не е имало земетресения с магнитуд, по-голям от 2, което означава, че те са с десетки хиляди пъти по-малка енергия за разлика от вчерашното в района на Скопие. Имаме един много бързо затихващ процес, но възможно е там отново да стане земетресение с по-малка сила - с магнитуд около 3,5-4. За района на Скопие очакваме нови трусове, но те няма да бъдат усетени на територията на Западна България", каза той пред БНТ.

Стотина души потърсиха медицинска помощ след серията от земетресения. Повечето от пострадалите са се наранили, докато са бягали от домовете си в паниката, а няколко души имат счупвания. В болница "Наум Охридски" са хоспитализирани трима пациенти, сред които жена, която при скачане от терасата на дома си, си е счупила краката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови