Обновяват Западен парк за 10 млн. лева, веломаршрут по алеите

OFFNews 07 юли 2017 в 08:10 8996 1

Столична община пусна поръчката за реконструкция на Западен парк. Цялостно обновяване на 530 дка ще струва 10 233 400 лева с ДДС, като в сумата са включени 10% непредвидени разходи.

Парите са по програма "Региони в растеж". Проектът предвижда ремонт и обновяване на настилките, подмяна на парковото обзавеждане, изграждане на нови детски площадки, ремонт и подмяна на техническата инфраструктура и др., с цел възтановяване на представителния вид на парка, съобщи Столична община. 

Новите настилки ще са от гранитни плочи, гранитни павета, бетон и опесъчена настилка. Съществуващите алеи се запазат с предложение за веломаршрут. Ще се изгради нова детска площадка, нови ще са и пейките, кошчетата за отпадъци, електрически стълбове, ще се постави енергоспестяващо осветление. Ще се поставят информационни табели, велосипедни стендове, предвижда се възстановяване и оформяне на водните обекти, изграждане на видеонаблюдение, захранване на помпени станции и водни площи, ремонт на техническата ВиК инфраструктура, отводняване на определени площи, изграждане на нова поливна система, проектиране на ново озеленяване, запазване на съществуващата ценна едроразмерна дървесна растителност, възстановяване на съществуващи цветни площи и изграждане на нови. 

Знаковите места в парка са разработени като отделни подобекти: Главния вход на парка към бул.“Сливница“ и пространството около него; Езерото и алпинеумът на югоизток от главния вход на парка; Сух фонтан на мястото на пресичане на двете основни алеи на парка; Розариум, Цветна изложба, Зелено училище, Детска площадка, Пикник кът, Площадка за кучета и разходка за кучета, Пешеходен мост – вход от бул. „П. Дертлиев“. 

Крайният срок за подаване на оферти е 14 август. Срокът за ремонт на парка е една година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

07.07 2017 в 11:29

А е се ограничи ли пашта на чивтокопитни и ще се изсели ли самозаселилото се ромско население? Ще се ограничи ли достъпа им и ще се спре ли незаконната сеч?
 
X

Подкастът на OFFNews