Новата сграда на съдиите: влага, "плуващ" паркет, олющени первази

OFFNews Последна промяна на 10 май 2014 в 19:27 4732 18

Зинаида Златанова, министър на правосъдието
Зинаида Златанова, министър на правосъдието

Влага, "плуващ" паркет, олющени первази и липсващи мебели. Това завариха над 100 съдии и служители на Софийския районен съд в новата им сграда на бул. "Цар Борис III" в София, пише "Дневник".

Съдиите трябваше да се преместят в тази сграда от началото на годината, но това се отлага и до днес.

Съдиите и съдебните служители поискаха да видят ремонта на сградата, след като председателят Методи Лалов поиска заповедта, с която правосъдният министър Зинаида Златанова му възлага стопанисването на сградата, да бъде отменена заради неотстранени дефекти.

Според Златанова сградата е годна за ползване. Лалов заплашва с оставка, ако дефектите не бъдат отстранени. Министърът от своя страна пък заплаши, че ако гражданските съдии на най-натоварения съд не се преместят, сградата ще бъде предоставена на друга институция от съдебната власт.

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) днес разпространи съобщение, според което сградата е годна за ползване.

"Цитираното разрешение за ползване е издадено въз основа на проведена Държавна приемателна комисия, назначена с нарочна заповед, в състава на която участват възложителят на строежа, лицето, упражняващо строителен надзор, представители на специализираните контролни органи. Комисията е установила изпълнението на строежите и тяхната функционална пригодност съобразно издадените разрешения за строеж, одобрени проекти и действащата нормативна уредба по изпълнението и приемането на строителството. Въз основа на оглед на строежите, представени документи, становища на членовете на ДПК, без заявени особени мнения, са съставени протокол образец 16 и е издадено Разрешение за ползване", пише в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.05 2014 в 15:10

Ама, много Ви моля,НЕ я показвайте тази грозотия-плаши децата !

11.05 2014 в 11:53

Сградата пасва идеално за дейността на тези "магистрати". Скапана, прогнила, скърцаща, тесногърда, елементарна, едностранна, феминизирана, пристрастна, комплексирана...
ЧЕСТИТО, дерзайте....за смяна на ....сградата която Ви опакова...

11.05 2014 в 06:45

Ама колежке! Дай сградата на софийски градски съд. Цацата с радост за пример на комсомола ще се премести, ако ще и плъхове и хлебарки да пъплят навсякъде. Работете като пример за нацията. Ако трябва се премести ти да живееш там. Тъкмо плъховете ще се уплашат и избягат.

11.05 2014 в 03:27

...ХВАНАТА ТОЧНО В МОМЕНТА КОГАТО ЦВАЙТЕРА СЕ ОТВАРЯ И СЪБРАНИТЕ ГАЗОБРАЗНИ ПРОДУКТИ ИЗЛИЗАТ С ХАРАКТЕРНИЯ ЗВУК "ПРЪЦ" И СЪОТВЕТНАТА МИРИЗМА ЕСТЕСТВЕНО, КОЕТО ВОДИ ДО ЛЕКО РАЗСЕЙВАНЕ В ПРОТИЧАНЕТО НА ИНТЕРВЮТО; ЗАДАВАЩИЯ ВЪПРОСИ СЕ ОПИТВА ДА ГОВОРИ БЕЗ ДА ДИША, КОЕТО СЕ ТРУДНО ПОСТИГА И СЕ ПОЛУЧАВА СМУТ И КОНФУЗА, ПРЪДНАЛАТА МИНИСТЪРКА ПЪК ГЛЕДА СЪС СЪОТВЕТНИЯ ПОГЛЕД "КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ", КОЕТО Е ДОБРЕ УЛОВЕНО НА СНИМКАТА. САМО ДЕТО ГО НЯМА НА СНИМКАТА ОНЗИЙ МИРИС, ЗА КОГОТО КАЗВАТ, ЧЕ ГО ИМА, ЗА ДА МОЖЕЛО И ГЛУХИТЕ ДА СЕ ПОРАДВАТ НА ФЪСНЯТА. НИЕ ОБАЧЕ СИ ИМАМЕ СНИМКАТА:))

11.05 2014 в 01:57

Важното е комисионни за ремонта да се дават.

Дали се е случил или не - не е държавен проблем.

Само свакото и братчеда на поръчителя са глътнали някое милионче.

да живее бисипиту и диписиту

11.05 2014 в 01:26

На Бочко, викам - на Бочко да направи такава снимка, хахаха...

10.05 2014 в 23:40

Бълхански,спазвай реда нос в гъз(цитат от колегите)!
Имаш нос,гъзът е вперьод,дерзай!

10.05 2014 в 23:19

Браво на фотографа, майсторски кадър, ако може да направи няколко подобни и на Бочко.

10.05 2014 в 22:51

тая чак е страшна

10.05 2014 в 21:53

OSTAVKA I V ZATVORA!!!