Новата сграда на съдиите: влага, "плуващ" паркет, олющени первази

OFFNews 10 май 2014 в 19:27 5225 18

Зинаида Златанова, министър на правосъдието
Зинаида Златанова, министър на правосъдието

Влага, "плуващ" паркет, олющени первази и липсващи мебели. Това завариха над 100 съдии и служители на Софийския районен съд в новата им сграда на бул. "Цар Борис III" в София, пише "Дневник".

Съдиите трябваше да се преместят в тази сграда от началото на годината, но това се отлага и до днес.

Съдиите и съдебните служители поискаха да видят ремонта на сградата, след като председателят Методи Лалов поиска заповедта, с която правосъдният министър Зинаида Златанова му възлага стопанисването на сградата, да бъде отменена заради неотстранени дефекти.

Според Златанова сградата е годна за ползване. Лалов заплашва с оставка, ако дефектите не бъдат отстранени. Министърът от своя страна пък заплаши, че ако гражданските съдии на най-натоварения съд не се преместят, сградата ще бъде предоставена на друга институция от съдебната власт.

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) днес разпространи съобщение, според което сградата е годна за ползване.

"Цитираното разрешение за ползване е издадено въз основа на проведена Държавна приемателна комисия, назначена с нарочна заповед, в състава на която участват възложителят на строежа, лицето, упражняващо строителен надзор, представители на специализираните контролни органи. Комисията е установила изпълнението на строежите и тяхната функционална пригодност съобразно издадените разрешения за строеж, одобрени проекти и действащата нормативна уредба по изпълнението и приемането на строителството. Въз основа на оглед на строежите, представени документи, становища на членовете на ДПК, без заявени особени мнения, са съставени протокол образец 16 и е издадено Разрешение за ползване", пише в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!