Нова велоалея около езерото в Панчарево

OFFNews 16 юни 2016 в 14:16 11286 1

Зона за отдих и велоалея се изграждат около Панчаревското езеро. Проектът предвижа основен ремонт на моста на р. Искър, възстановяване и изграждане на улично осветление и реконструиране на тротоарните настилки. 

Велотрасето е с дължина 5,3 км, част от нея е в паркова среда и там се използва екологична настилка, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на работата на място в присъствието на заместник-кмета Дончо Барбалов и кмета на район Панчарево Димитър Сичанов. 


В момента се изпълняват довършителни работи по трасето. Следващият участък, който е изграден, достига гребния стадион през «ВЕЦ Кокаляне» и е с асфалтова настилка. Алеята продължава до с.Герман. В участъка на „Самоковско шосе” е подменена тротоарната настилка с унипаваж. Мостът над река Искър, който е реконструиран, е с обща дължина 21 м, с връхната стоманобетонна конструкция.

Възложила съм на новия главен архитект арх. Здравко Здравков да обнови схемата на велотрасетата като свърже същестуващите и планирани трасета във веломрежа. Заедно с него работим по проекта за велотрасе при гара "Пионер", каза още кметът Фандъкова. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II