Нов младежки център ще има в София

OFFNews 08 август 2023 в 12:09 1651 1

Младежки център

Снимка Столична община

Нов Младежки център ще бъде изграден в Надежда

Нов Младежки център ще бъде изграден в София. Столична община получи одобрение за проект по Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Младежкият център ще е част от филиал „Надежда“ на общинския Център за изкуства, култура и образование „София“. Предвижда се изграждане на нов триетажен корпус и реконструкция на съществуваща двуетажна сграда в район „Надежда“.

Центърът ще бъде насочен към личностното развитие на младите хора, на възможностите за заетост на ученици и младежи до 29-годишна възраст чрез развитие на техните умения и знания.

Предвидените дейности включват обучения в областите гражданско образование, лидерски умения, езикови курсове, различни видове клубове и работилници, повишаване на дигиталната компетентност и медийната грамотност на младите хора, бизнес консултиране, професионална ориентация и подготовка, артфестивали и събития.

Предвижда се Центърът да обхване поне 1 500 души на възраст между 13 и 29 години от цяла София. Ще се работи активно и с младежи от уязвимите групи.

Проектът за новия Младежки център е подготвен с активното участие на общинския Център за изкуства, култура и образование „София“, както и със съдействието на кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов.

Общият бюджет на проектното предложение на Столична община е в размер на 10,7 млн. лв., от които 4,3 млн. лв. е осигуреното безвъзмездно финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Планираните средства са за строеж на сграда, разходи за оборудване и за необходимия персонал – образователни медиатори, психолози, кариерен консултант, привличане на учители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

08.08 2023 в 12:15

Още пролетта разчистиха двора на съседната сграда, някога била дискотека или нещо подобно. Този център е най-хубавото нещо за младите хора в целия северен район, учат децата на различни изкуства, дават им доза нормалност в пошлостта наоколо.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика