Quantcast

Не строим лагери за бежанци, подготвяме се за бъдеща заплаха

OFFNews Последна промяна на 21 март 2016 в 17:54 2250 4

Не се предвижда изграждането на нов бежански лагер. Това заяви председателят на Агенцията по бежанците и бивш служебен вътрешен министър Петя Първанова пред bTV.

В момента са запълнени под 20% от наличните места, увери тя. От общ капацитет 5130 легла са запълнени 970.

Действията, които се извършват в момента, са във връзка с общата тема за възможен миграционен натиск и планиране в случай на криза, ако такава възникне и застрашава България, каза още Петя Първанова.

"Към момента няма взето никакво окончателно или официално решение за изграждане на временен център за прием на бежанци на територията на област Благоевград. Предвид очакванията от по-масиран бежански поток, който да се насочи към България, са правени огледи на евентуални места за изграждане на такива лагери, но към момента няма взето никакво официално решение", каза и областният управител Бисер Михайлов пред БГНЕС.

На територията на областта има много сериозно присъствие на служители на Гранична полиция, жандармерията и части на българската армия, които патрулират по границата. Това се прави за предотвратяване на евентуален опит за преминаването й от страна на мигранти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2016 в 06:06


Какви лагери бе, тая работа се спира като ги спреш.
Някъде май имах книжка с инструкции за борба с безредици, не съм я и чел. Едно време за това стигаше и три дена ПУЦ при военната полиция, и пак ще се оправиш. Ако сам си нормален, и бойците са нормални. Па ако ще да те заклещят в село 2 000 души с 30 щика. Те ще побегнат, а ти ще командваш, без един изстрел.
Ама за тая работа освен халка, трябва и Държавата да иска тая работа да се свърши. Щото ако не ще - ...
Тогава не десантен взвод, ми всеки две мутри ще си направят феоди, и ще станем феодална държава. Така де, недържава.
Ма това вече го имаме.

22.03 2016 в 00:03

То е ясно че тия 100-ци хиляди в Гърция ще дирят чалъм да идат у Европъта. Ясно е, че България е един възможен път. Албания и Италия са другите пътища. Въпрос на време е да се изсипят с 10-ки хиляди. Тука не става дума за правителствени конспирации. Просто ще се случи. Да не мислите, че Македонците са планирали да транзитират 1 милион миналата година...не са просто се случва.

Добре е, че наще се подготвят ама трябва по смело. Тия в Кресна да ги събират у местния арест ако много дигат джабала и да откриват "горещата точка". Поне за 10-тина хиляди трябва да изградим буферни места за настаняване.

Може и да не ги градим тогава 10-тина хиляди гладни и мръсни бежанци готови на всичко за къшей хляб ще обикалят из родината и ще си намерят каквото им трябва .....

Не трябва да лежим на тая, че никой не иска да остава. Защото утре ако се окаже че няма накъде да зхванат от България ще си останат тука.....

21.03 2016 в 19:42

Я да каже кога е планиран "възможен миграционен натиск" и "възникване" на "случай на криза".
Договорихте ли вече "бройката", та оглеждате къде да ги настаните????
Щото е подозрително, неизвестен досега, цял председател и бивш министър да се крие като мишка толкова време, и чак сега да дрънка в медиите!!! Не вярвам че е по собствена "инициатива". Та чиновниците не дишат дори без "одобрение свисше", освен когато се "оправдават" "топейки" всички други-без вожда естествено.

21.03 2016 в 18:59

А ма ААУУУУ...какОООО...лАжешь кат дръта циганкааа...!