Не строим лагери за бежанци, подготвяме се за бъдеща заплаха

OFFNews 21 март 2016 в 17:54 2843 4

Не се предвижда изграждането на нов бежански лагер. Това заяви председателят на Агенцията по бежанците и бивш служебен вътрешен министър Петя Първанова пред bTV.

В момента са запълнени под 20% от наличните места, увери тя. От общ капацитет 5130 легла са запълнени 970.

Действията, които се извършват в момента, са във връзка с общата тема за възможен миграционен натиск и планиране в случай на криза, ако такава възникне и застрашава България, каза още Петя Първанова.

"Към момента няма взето никакво окончателно или официално решение за изграждане на временен център за прием на бежанци на територията на област Благоевград. Предвид очакванията от по-масиран бежански поток, който да се насочи към България, са правени огледи на евентуални места за изграждане на такива лагери, но към момента няма взето никакво официално решение", каза и областният управител Бисер Михайлов пред БГНЕС.

На територията на областта има много сериозно присъствие на служители на Гранична полиция, жандармерията и части на българската армия, които патрулират по границата. Това се прави за предотвратяване на евентуален опит за преминаването й от страна на мигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!