Не сме неутрални: Шествие в подкрепа на военната помощ за Украйна

България не може да остане неутрална, защото така се превръща в съучастник на руския агресор, категорични са организаторите

OFFNews 05 април 2022 в 12:15 3250 0

Снимка Теодор Ушев

В четвъртък ще се проведе второто мирно шествие в подкрепа на Украйна в София. Събитието е под надслов "Не сме неутрални!" и основното му искане е изпращането на военно-отбранителна помощ за Украйна.

Поводът за протеста са свидетелските кадри за убийства на цивилни в Буча. Организатори са гражданите, които инициираха големия протест в подкрепа на Украйна преди две седмици, който събра над 10 000 души.

Шествието ще започне в 18:30 часа пред сградата на Народното събрание, ще премине през Руския културно-информационен център, където протестиращите ще оставят стари обувки в памет на жертвите в Украйна, и ще завърши пред сградата на Националната телевизия.

Организаторите твърдят, че България не може да остане неутрална, защото така се превръща в съучастник на агресора.

"Не можем да останем неутрални като държава. Трябва да помогнем на Украйна да защити децата си от тази безподобна агресия, в това число и с военно-отбранителна помощ. Всички наши партньори в Европейския съюз вече го направиха. Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастие с агресора.Не можем да останем неутрални като граждани. Нека отново излезем по улиците на България. В нас е силата да влияем на правителството си, да покажем, че ни е срам от политиците, които прокарват интересите на Путин тук, че искаме България твърдо да застане на правилната страна на историята", пишат организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!