Над 120 души празнуваха в ресторант край Поморие

OFFNews 24 януари 2021 в 17:51 2669 0

Над 120 празнуващи са установени при проверка на полицията в заведение на хотелски комплекс в село Медово край Поморие, предаде Нова телевизия. 

Комплексът е от затворен тип и е посрещал гости в заведението си след 22 часа. Българи и немскоговорящи граждани са имали резервация от преди това. Комплексът, както и механата към него имат разрешение да работят, но с намален капацитет и работно време до 22 часа. 

"Имало е клиенти и комплексът е работил. Екипи от полицията и РЗИ са били на мястото през нощта. Очаквам да ми бъде докладвана цялостната обстановка от началника на РУП в Община Помиорие-какво са предприели и какво ще предприемат", заяви пред БНР комисар Калоян Калоянов от полицията в Бургас. 

Новината за пищно парти по повод юбилей става ясна след колоритна заря в големия хотелски комплекс. Когато полицията е пристигнала веднага обаче заведението вече било празно и заключено. 

Част от тях са напуснали комплекса с колите си, а останалите са се прибрали в хотелските стаи. При пристигането на полицията нарушители не са заловени. В момента се проверява дали гостите на комплекса от старинни къщи са регистрирани според изискванията. По всяка вероятност на управителя на обекта ще бъда съставен акт.

Санкцията за физически лица може да бъде от 300 до 1000 лв., за собственик - до 2000 лв.

Кметът на Медово Георги Желев определи поведението на гостите и управителя като безотговорно.

"Постоянно се говори за спазване на мерките, за спазване на работното време, това е безумие от тяхна страна, въпреки предупрежденията, разясненията на лекарите. А искат да отпускат мерките, как да бъдат отпуснати в такава ситуация", заяви той.

Междувременно собственик на заведение в Костандово беше задържан заради събрали се 36-ма празнуващи.

Полицията получила сигнал за нарушението. Когато пристигнали, полицаите окрили 21 възрастни и 15 деца, струпани в тясното пространство на кафе-аператива.

На всички пълнолетни, присъстващи на празненството, ще бъдат съставени актове за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването освен за струпване на много хора и за неносене на маски на обществени места, съобщава БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови