Момичета на 6 и 8 години останаха без баща след падане в асансьорна шахта

OFFNews 24 януари 2023 в 10:13 73715 1

бабата на двете момичета

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Бабата на момичетата

Две момичета на 6 и 8 години останаха без баща след падане в асансьорна шахта. В началото на декември бащата и 6-годишната му дъщеря Гергана се качват в асансьор в блока, в който живеят в София. Засядат в него, след като токът спира. 

Докато момичето плаче от страх, бащата прави опити да излязат, но пада в асансьорната шахта от четвъртия етаж. На 30 декември мъжът умира в болница.

Настойник на двете момичета става баба им Ани. Майката не полага грижи за тях. Съседка решила да направи кампания - първо за лечение на бащата, а след това - за децата, като се обърнала към фондация "Подай ръка за по-добро бъдеще". След смъртта на баща си, вследствие на стреса и шока се налага детето да бъде хоспитализирано. Заради това бабата излиза в неплатен отпуск.

За по-малко от 12 часа хиляди хора "подават ръка" на семейството, в резултат на което наемът от 350 лева ще бъде платен до 2025 г. В първите три часа са осигурени пералня, готварска печка, ученически материали, спални комплекти и завивки и два телевизора. Книжарница в София е дарила пълен комплект учебни материали. Дарен е и лаптоп. Поет е ангажимент в следващите дни да бъдат пуснати интернет и телевизия в дома на семейството.

Адвокат ще провери всичко, свързано с кредит, който бабата има, като той също ще бъде изплатен от доброволци.

Пред Нова ТВ жената обясни, че не е очаквала толкова много хора да се отзоват. Допълни, че на 6-годишната Гери ѝ предстои отново да влезе в болница. 

Сега в кампанията се събират хигиенни материал и хранителни стоки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови