Младежи запушиха фонтаните в Благоевград с препарат за съдове

OFFNews 22 май 2022 в 16:31 1789 0

Снимка Facebook/Община Благоевград

Фонтаните на площад "Георги Измирлиев" бяха напълнени с течен препарат за съдове, вследствие на което има голяма опасност те да бъдат увредени, съобщиха от администрацията на града.

Голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда, както на филтрите, така и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода. Усилията, които полагат служители от ОП "Строй ремонт" са насочени към изпомпване на водата, почистване на фонтанните инсталации и проверка на всички 14 помпи, допълват оттам.

"В навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, на славянската книжовност, както и празник на града, и ден преди началото на дефилето на абитуриентите има вероятност фонтаните да не работят и да се извършват ремонтни и почистващи действия по съоръженията", пишат от Общината. 

Фонтаните бяха пуснати съвсем скоро.

Сега отново следва процедура по подготовка на препарати и пълнене на водните съоръжения.

Община Благоевград апелира гражданите и гостите на града да бъдат отговорни и внимателни към действията си! Пазете града ни, такъв какъвто го искаме всички - красив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови